Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Win XP - dlouhé načítání ikony bezdrátové sítě

Zdravím. Mám problém s jedním starším PC. Deska GA-MA69VM-S2, CPU Athlon II X2 250, 2 GB RAM, Radeon HD 5670, HDD 160 GB ATA, PCI wifi karta TP-Link TL-WN510G. Provedl jsem instalaci Win XP Home Edition SP3, instalaci všech ovladačů a aktualizací. Po startu najede plocha a v dolní liště 3 ikonky - repro, druhé repro (utilita Realtek) a CCC. Poté následuje zhruba 2 minutová pauza. PC zdánlivě nic nedělá. Lze spouštět jiné programy, otevírat okna, prostě normálně pracovat. Nelze však používat bezdrátové připojení. Po dvou minutách se teprve objeví ikonka bezdrátové sítě a indikuje připojení k síti. Poté je již všechno v pořádku. Hodně jsem googlil a tento problém není ojedinělý. Nikde jsem ale nenašel řešení, jen obecné rady jako aktualizace ovladače, povypínat nepotřebné služby po spuštění apod. Všechno jsem vyzkoušel, bez úspěchu. Potřeboval bych zjistit, co brání po startu spuštění toho správce bezdrátových sítí. Nějaký tip? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Malý posun kupředu: po vypnutí automatických aktualizací se "čekací doba" zkrátila na 50s (ze 2 minu…
Niko Bellic 04.08.2013 21:04
Niko Bellic
No a ty aktualizace běží přes tu wifinu?
mif 04.08.2013 22:00
mif
Ano, jediný možný přístup do sítě je přes wifi.
Niko Bellic 04.08.2013 22:04
Niko Bellic
Nech je doběhnout. Možná je to celý problém.
mif 04.08.2013 22:12
mif
v aktualizacích tuším nejde povolit pouze "kritické aktualizace systému", ale povolením se instaluje… nový
lední brtník 04.08.2013 23:03
lední brtník
Dneska už to snad dotáhnu do konce. Aktualizace jsem znovu povolil a opět po startu prodleva 2 minut… poslední
Niko Bellic 05.08.2013 11:35
Niko Bellic

v aktualizacích tuším nejde povolit pouze "kritické aktualizace systému", ale povolením se instaluje zbytečný, zpomalující a děravý odpad typu dotnet (+ ie, wmp a jejich další záplaty), vše úchylně pojmenované jako "bezpečnostní aktualizace".
pro xp sp3 mu celý ten bordel na disku zabere další 2gb.
já standardně instaluju .net 2 sp2, a tu jednu ms záplatu.

Dneska už to snad dotáhnu do konce. Aktualizace jsem znovu povolil a opět po startu prodleva 2 minuty do připojení k síti, takže je chyba v tom. Stáhlo si to nějakých 14 aktualizací a pořád dokola je instaluje, vždycky při vypnutí PC. Když to pak znovu zapnu, při vypínání se znovu instalují. Asi dám na Brtníka a aktualizace nechám vypnuté, pokud je to jen samý balast. Značím vyřešeno, ale pokud by měl někdo nějaké nápady, klidně napište.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru