Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zobrazování z graf. karty na monitor a televizor

Prosím o radu: Dnes jsem si přivezl novou graf. kartu Palit ATI Radeon X800 GTO 256/DDR,TV-OUT: S-Video out or AV out or HDTV out, verze ovladačů: 8.291.0.0, datum ovladačů: 22.8.2006. Když jsem ji chtěl připojit k TV, tak se žádná TV nedetekovala. Kabel z graf. karty směrem k TV jsem samozřejmě dal orig. Ten se ale směrem k TV dělí na 3 a to: červený konektor ozn. PR out, modrý - PB out a zelený Y out. Zkoušel jsem připojení na každém z nich, ale nic. Předtím zde byla GK ATI radeon 9800 PRO vše fungovalo. Tak jestli z toho co jsem uvedl k HW mi může někdo pomoct. Děkuji. Ivan

Předmět Autor Datum
Zkoušel jsem připojení na každém z nich Takové zkoušení se někdy nemusí vyplatit - lepší je vědět,…
host 14.11.2006 18:11
host
Sposob pripojenia (ktory cinch) a aj ze co/kde musis nastavit v ovladacoch (typ vystupu na "composit…
MM.. 14.11.2006 18:12
MM..
Tak začnu pořadě: BTV běžný zn. OTAVA, k němu se připojuji od PC skrz SCART (snad jsem to nappdal sp…
Ivan 14.11.2006 21:09
Ivan
V navode mas urcite nakreslene aj ze ktory z tych konektorov co ide z karty je composite signal, a z…
MM.. 14.11.2006 21:14
MM..
Dík za rady, nikdy by mně nenapadlo procházet inst. CD od graf. karty, vždy tam byly pouze již "post…
Ivan 14.11.2006 21:52
Ivan
Ještě jeden spíš dotaz: je nějaký program něco jako CPU-Z, ale na graf. karty. Na obalu sice jsou in…
Ivan 14.11.2006 21:55
Ivan
nemůžete zde napsat přesný typ Tv případně link. Tv bude umět pouze kompozitní video (CVBS) v lepším…
cody 14.11.2006 22:19
cody
Děkuji taktéž za odpověď, ale přiznám se, absolutně jsem se neorientoval v tom popisu řešení. Byť zř…
Ivan 15.11.2006 19:47
Ivan
tak jinak , pokud vše fungovalo se starou kartou (a kabely) nastavte na grafické karte výstup v norm…
cody 15.11.2006 20:07
cody
Děkuji, já to zkusím popsat svou laičtinou: V zapojení, se ve směru od TV nezměnilo vůbec nic, až ke…
Ivan 16.11.2006 18:36
Ivan
Takze 1. prehladaj vsetky nastavenia ovladacov grafiky (alebo sa to snaz najst v navode), ci tam nem…
MM.. 16.11.2006 18:46
MM..
Děkuji. Bod 1 mi je jasný (aby ne). K bodu 2: výstup TV-out na grafické kartě vypadá (popíši jej lop…
Ivan 17.11.2006 10:55
Ivan
Urcite jsi pouzil originalni adapter? Pokud ano, je dostatecne zasunuty do TV-Outu GK (zkus ho pri p…
mif 17.11.2006 11:03
mif
Dík, tak jdu na to, ozvu se později jak to dopadlo.
Ivan 17.11.2006 11:52
Ivan
Skusil si pouzit ten kabel z predch.karty? Ak nie tak skus, pravdepodobne je to standarny kablik SVi…
MM.. 17.11.2006 13:08
MM..
No flame, plz, ale drtiva vetsina (no vlastne vsechny, ktere jsem mel v pazourach) ATI karet ma TVO…
mif 17.11.2006 13:14
mif
Tak nemusi to byt zamer, proste to manli]:) tak robi, ina firma to ale moze nastavit vo VBIOSe inac,…
MM.. 17.11.2006 13:36
MM..
Mas jiste pravdu. Ja jsem se ale s takovou ATInou jeste nesetkal (Zabyvam se mj. skladanim samohraje…
mif 17.11.2006 14:01
mif
Ani to PAL rozlisenie neskusaj :-) Raz som to skusil cez TVTool a dobre ze som nemusel preinstalovat… poslední
MM.. 17.11.2006 16:27
MM..

Zkoušel jsem připojení na každém z nich

Takové zkoušení se někdy nemusí vyplatit - lepší je vědět, co kam zapojuješ. Jakou máš teda vlastně televizi - s jakými vstupy? Ten modrý pB Out (modrý signál pro HDTV) většinou funguje zároveň jako AV Output, teda klasický kompozitní video signál.

Televize byla před zapnutím PC zapnutá, aby ji grafická karta mohla detekovat?

Tak začnu pořadě: BTV běžný zn. OTAVA, k němu se připojuji od PC skrz SCART (snad jsem to nappdal správně), ten tam byl i předtím. Samozřejmě při zkoušení jsem měl TV zaplý na videokanálu- nic. V návodu je to hrozně jednoduché: zobrazení - nastavení -upřesnit - obrazovkyno a zde je zobrazený jak monitor, tak TV a předtím stačilo, i v návodu to je kliknout na tlačítko "aktivovat, to se zbarvilo zeleně, no a bylo to. Teď je zde zřejmě někde chyba, protože se nad TV zobrazuje přípojný kabel jako přeškrtlý, jako kdyby TV a PC nebylo vůbec připojeno. Ale při jednom restartu se objevilo výše uvedeno nastavení, ale když jsem dal použít a OK tak po chvíli se jakoby spojení přerušilo. Doufám, že neni zrada v graf. kartě - je nová, i když...

Dík za rady, nikdy by mně nenapadlo procházet inst. CD od graf. karty, vždy tam byly pouze již "postarší" ovladače a občas nějaký ten volně dostupný program, ale hlavně pokaždé vše v angličtině. Juknu tam , dle vašich pobídek a ejhle jedna z mnoha řečí je i čeština a sáhodlouhý návod snad na všechny možné a nemožné hejblátka u karty. No člověk se pořád učí...

nemůžete zde napsat přesný typ Tv případně link. Tv bude umět pouze kompozitní video (CVBS) v lepším případě RGB ale určitě neumí pRpBY vždyť to není ani v normě. Od toho jste měli začít. Karta pokud jde přepnout výstup tak na RGB nebo kompozitní.
edit - v určitém případě by mohl být vstup scartu RGB v TV komponentní pRpBY tzn. rozdílové složky + jasová . Ten scart by musel jít v menu tv na to nastavit a vyloženě by to muselo být v návodu napsané. CRT to má ale málo které, aby bylo možné zavést signály zvlášť do matice, to mají LCD a Plazmy zejména pro normu HDTV.

Děkuji taktéž za odpověď, ale přiznám se, absolutně jsem se neorientoval v tom popisu řešení. Byť zřejmě kdo se tím zabývá, asi ví o čem je řeč, ale já jsem z "ranku" živočichů, kteří doufají, že po řádném nainstalování ovladačů, dále hlavně správném propojení přiložených kabelů, již jen "odklikají" několik málo více-méně nám srozumitelných odkazů, které bývají ve valné většině i intuitivní a vše funguje. Ale i tak děkuji. Ivan

tak jinak , pokud vše fungovalo se starou kartou (a kabely) nastavte na grafické karte výstup v normě PAL (případně RGB) a musí to jet. TV SCART umí jen RGB nebo kompozitní video (CVBS). Omlouvám se za moc odborný popis. Často si neuvědomím, že to laik nemusí pochopit.

Děkuji, já to zkusím popsat svou laičtinou: V zapojení, se ve směru od TV nezměnilo vůbec nic, až ke koncovému konektoru u graf. karty, kde je na kabelu tzv. jack, nebo džek. Odborníci určité ví o čem má dušička píše. A zde došlo ke změně: Původně jsem na ten jack dal "převodník", aby tento poté pasoval pro zasunutí do GK. Nyní tento "převodník" má nová karta svůj orig., ale s tím, že z tohoto vychází již výše uvedené různobarevné koncovky pro zmi'novaný "džek". Můj první problém byl ten který z nich použít. Předtím jsem chválil CZ manuál, ale toto zde vůbec nebylo, to za prvé a za druhé ať jsem zapojil kterýkoliv z těchto koncovek k již zaplé TV na videokanálu (kde to fungovalo předtím) tak se to chová, jakoby zapojení nebylo provedeno a já se tudíž nemohu dostat na nastavení TV, kde vím o co jde, i předtím jsem normu nastavoval, tuším na PAL-B a fungovalo to, taktéž mi to předtím umožnilo prvně "detekci" TV a další postup, ale já se totiž nemohu dostat již k té detekci TV - tím reaguji na to - nastavet na GK výstup v normě PAL, toto jsem totiž našel předtím až když se detekovala TV, teď nevím, zda to tady je, protože jsem to v nastavení GK nenašel. Ještě prosím nemějte mne za úplného tup..., někdy je to jednoduché pro toho, kdo ví "vocogo" ale my ostatní...

Takze
1. prehladaj vsetky nastavenia ovladacov grafiky (alebo sa to snaz najst v navode), ci tam nemas nastavenie ktore by urcovalo typ vystupu (s hodnotami auto, svideo, composite, RGB, HDTV, janeviemesteakesivyrobcavymyslel :) Ak to najdes prepni na "composite" alebo "svideo" a skus vsetky 3 cinche (ten konektor sa nevola "jack", ale "cinch", "jack" je to tenke co sa strka do zvukovky), preistotu pri kazdom skusani cincha restartuj Windowsy (ten cinch nech je pri restarte zastrceny) a pozri sa ci po restarte so zastrcenym konektorom nezdetekoval TV.

2. Ako presne vyzera ten TV-Out konektor karty, a ake mas k tomu redukcie? Nemas na tej redukcii nahodou aj SVideo konektor (SVideo konektor je podobny ako PS2) Ak ano, tak skus pouzit redukciu SVideo-cinch, da sa kupit, ale nekupuj SVideo-Scart ak telka nevie pouzit SVideo signal zo Scart konektora.

Děkuji. Bod 1 mi je jasný (aby ne). K bodu 2: výstup TV-out na grafické kartě vypadá (popíši jej lopatisticky, protože neznám odborné výrazy pro tento druh): kruhový otvor se 7-mi dírkami, které jsou v rozložení - vodorovně ve dvou řadách a to 4 nahoře a 3 pod nimi. Totožný výstup měla i předešlá graf. karta, u ní jsem pouze použil převodník z jedné strany pro zasunutí do graf. karty a na druhé straně otvor pro cinch pro zasunutí kabelu od TV. Nyní je tedy do GK zasunutý její výše popsaný 7 kolík. orig. konektor a z tohoto dále vedou 4 již výše popsané koncovky cinch.

Urcite jsi pouzil originalni adapter? Pokud ano, je dostatecne zasunuty do TV-Outu GK (zkus ho pri pripojene TV "dotlacit", jestli se ti nahodou TV zazracne nezadetekuje)? Zkus tohle: vypni PC, pripoj TV, zapni TV (zvol video vstup), zapni PC - mel bys videt prubeh bootovani (pokud ho uvidis, je chyba v ovladacich)...

Tak nemusi to byt zamer, proste to manli]:) tak robi, ina firma to ale moze nastavit vo VBIOSe inac, chcel som len napisat ze to nemusi platit vzdy - aj ked pocas bootu nevidi nic na TV tak to este neznamena ze ma zly kabel. Ale skusit to samozrejme moze, ak obraz uvidi tak bude vediet ze kabel ma dobry :-)

Mas jiste pravdu. Ja jsem se ale s takovou ATInou jeste nesetkal (Zabyvam se mj. skladanim samohrajek /vznosne HTPC :-)/, kde mi proslo rukama pres dvacet ruznych karet od R7000 po R1900 /ale zadne smejdy - vse znackove/ a vsechny startovaly do TVO bez problemu. Jedine problemy jsem mel s nVidiemi rady GF6xxx, kde bylo nutne ve VBIOSu tuto funkci zapnout /delaji-delaly to Gigabyty/).

BTW: ad HTPC - nikdy se mi nepodarilo dostat kartu do PAL rozliseni (720x576). Neznas na to nejaky figl (vyzkouseny "miliony" ovladacu)?

Ani to PAL rozlisenie neskusaj :-) Raz som to skusil cez TVTool a dobre ze som nemusel preinstalovat system :-) Naco, 800x600 je pouzitelne aj na TV, aj tak je to na TV vsetko rozmaznute takze robit sa na TV aj tak nic neda len kukat filmy :-)
P.S. ale TVTool je asi len pre nvidie...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru