Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Občasné NEnaběhnutí systému

Pěkný letní den přeji,

mám problém. Občas (cca jednou za 5 zapnutí PC) se mi stane, že systém nabíhá nabíhá, objeví se lišta se startem, pár ikonek v oznamovacím panelu (vpravo u hodin) a pak se stane to, že systém zamrzne - když myší najedu na panel dole, jsou tam přesýpací hodiny (jako že něco ten proces explorer.exe dělá). Když kliknu na nějakou ikonu, nic se nestane (explorer.exe ovládá totiž i plochu).

Když chci explorer.exe odstřelit přes správce, nic se nestane. Dám ukončit strom procesu (nebo jen proces samotný) a proces tam stále je.

Mám WIN XP.

Chci se zeptat, zda není nějaký program, který monitoruje aktivitu systému při jeho načítání. Podle mě něco explorer.exe blokuje. Chci zjistit co a odstranit to. Stane se to jen občas - cca každé páte spuštění. Když se to stane, nejde dělat nic (dokonce když dám Vypnout přes správce úloh, nic se neděje).

Kontroloval jsem msconfig a CCleaner (sekce programy při spouštění) a nic závadného tam nevidím, ale něco to přeci dělat musí.

Projel jsem antivirem počítač v nouzovém režimu - rovněž nic.
Podle mě je jen něco špatně nainstalovaného, nebo se někde kontroluje aktualizace a prostě to občas nevýjde a sekne to počítač. Proto potřebuji něco, co monitoruje chod PC, všechny procesy a jejich vytížení PC a případně by to chtělo i LOGovat automaticky do textového souboru.

Když se mi ten počítač sekne, u správce úloh žádné zvláštní vytížení nevidím (využití CPU cca 5% a RAM taky v normě) a kontrolka dole na bedně taky nesvítí (červená).

Za pomoc děkuji :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny