Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se spouští ihned po připojení napájení, vzápětí se vypne zdroj

Nemas pravdu. Zdroju sa nikdy necukne ventliator ptz zdroj zapne len standby vetvu a nic ine. 12V sa zapina az ked po privedeni standby napatia na dosku sa naincializuje standby cast chipsetu, a na zaklade urcitych nastaveni (zalohovanych cmos baterkou) chipset aktivuje PS_ON, alebo neaktivuje. Po aktivovani PS_ON sa zapne zdroj vsetky napatia zacnu bezat vetraky atd a BIOS, a ten zas moze na zaklade nejakych nastaveni PS_ON vypnut po sekunde. To sa aj deje u dotazovatela.
Moze mat vybitu CMOS baterku, alebo to je normalne spravanie ked ma v BIOSe nastavene vypnut po privedeni napatia, a ak to vyvojar BIOSu riesil na tej doske takto.

P.S. moze byt aj vadny zdroj alebo doska, ak to robi aj uplne minimalna konfiguracia a doska vytiahnuta na stole, a ak nepomaha clear CMOS.
A este ked sa to vypne tak to treba nechat 5sekund napokoji, ci sa to zas znova nezapne. To by bol normalny powercycle aktivovany BIOSom a riadeny chipsetom, napr. kvoli tomu ze je nieco blbo nakonfigurovane co sa da rekonfigurovat len powercyclom, alebo zdochla cmos baterka, apod
P.S.2. powercycle moze robit BIOS aj ak je nejaky problem s RAM, alebo ziaden zastrceny RAM modul

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny