Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zahadne zlyhanie pptp spojenie Win7

Prave som sa domrvil po hodine na pc zakaznika a nic som na dialku nezistil.
Ma nastavenu VPNku, podla jeho tvrdeni ju skusal na 2 inych sietach a ide, na mojej sieti hodi chybu 619, co som pozeral logy tak server hadze klientovi bobky, cize pri autetifikacii dostane timeouty.
Skusil som skusmo na jeho nb spravit svoju vpn na nejakeho Mikrotika vonku a vsetko prebehlo v poriadku.
Pokial teda beriem, ze vpn spojenie mu naozaj na inych sietach funguje a ja som mu vypol jak win firewall tak avg a napriek tomu neslo, kde by mohol byt problem? Stretol sa s tym uz niekto?

Předmět Autor Datum
Problem by mohl byt, pokud ma doma VPN na routeru a zkousi se pripojovat na tom samem portu ven. Muz…
Jan Fiala 16.08.2013 17:46
Jan Fiala
Doma nic nema, kedze wifi klienta mu spravujem ja a nema nic forwardovane.
fleg 20.08.2013 14:37
fleg
Pripoj tam svoj notebook a povedz mu ze nech sa pripoji na tu jeho VPN, potom to funguje? Ak ano tak…
MM.. 20.08.2013 14:47
MM..
To pojdem spravit, ked mu pojdem menit klienta, zhorel mu prednedavnom klient a docasne som im tam d…
fleg 20.08.2013 14:59
fleg
Nemas zaplateny nejaky 3G pristup (mobil alebo USB stick)? Ze by sa skusil pripojit sa na ten VPN ce…
MM.. 20.08.2013 15:03
MM..
To som samozrejme skusal telnetovat sa na port vpnka a spojenie mi preslo, podla logu preslo aj od n… poslední
fleg 20.08.2013 15:05
fleg

Pripoj tam svoj notebook a povedz mu ze nech sa pripoji na tu jeho VPN, potom to funguje? Ak ano tak budes vediet ze ma nejak rozdrbany Windows alebo co. (moze byt aj LAN poskodena skus pingovat s velkou dlzkou paketu ping -l 32768 neco, ze ci neni nejak nacata LAN karta)

P.S. problem moze byt aj na tom jeho serveri. Opytal by som sa ho jak presne to tam je urobene to VPN, mozno zblbol server a mysli si ze uz je prihlaseny odinokadial a neodhlasil sa tak mu hadze bobky, neviem. Prip. tam mozno maju nejaky filter pre VPN pristupy len od povolenych IP adries apod (VPN je nebezpecny tunel do celej internej siete takze ak to je nejaka firemna siet tak to firma moze mat dost silne obmedzene ten VPN pristup)

To pojdem spravit, ked mu pojdem menit klienta, zhorel mu prednedavnom klient a docasne som im tam dal RB433 na povalu, takze sa tam zastavim ked mi pride tovar a skusim so svojim nb ten jeho server.
Keby to bolo rozdrbany win nesiel by tam ani ten moj server a ten nabehol na 1x a potom som ho skusal niekolkokrat a siel stale. Takze to vyzera, ze vo win problem nebude. Tipol by som to na ten neznamy server (nejakeho kamosa jeho), ktory vsak podla jeho slov z inej siete siel. Nedava mi to logiku.

Nemas zaplateny nejaky 3G pristup (mobil alebo USB stick)? Ze by sa skusil pripojit sa na ten VPN cez to 3G pripojenie ked uz tam budes a ak to 3G budes mat so sebou, a ked to nepojde ani odtial tak nech si riesi ten server. Neviem, no. Ked to je server u kamosa tak to moze trebars blokovat aj firewall u kamosa, ak tam dal allow len nejaky IP rozsah a ty si mimo ten rozsah apod. Urcite by som navrhol nech to skusi poriadne riesit s majitelom toho servera.
Inac skusil by som preistotu aj tracert na ten jeho server, ci tam nieco nezdochne po ceste.

To som samozrejme skusal telnetovat sa na port vpnka a spojenie mi preslo, podla logu preslo aj od neho len potom akoby ho nechcel server autentifikovat. Fw to isto nebude, vyzera to na nejaku divnu vec pri VPN servri, bohuzial mi nevedel povedat nic blizsie na com vlastne ten VPN bezi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru