Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OC GENIE II

vyber desky a procesoru: Jdes na to spatne. Vetsinou vyberes procesor a k nemu potom desku, takze ano to prvni rozliseni je, jak pises fm2 - fm2, ale potom musis jit na webove stranky vyrobce desky a u vsech tich znamejsich desek mas primo na webu napsano, ktere presne procesory to podporuje a s jakou verzi BIOSu. Takze tam si zkontrolujes, ze opravdu procesor - deska sedi.

pameti: mas specifikaci napsanou taky na webu u zakladni desky, takze tam to mas jednoduchy

grafika: je uplne jednoduche, proste pokud mas PCIe (je snad u vsech novych desek), tak proste grafickou kartu do PCIe.

zdroj: tady je to slozitejsi, musis vedet, jaky odber bude na jake vetvi a podle toho to vybrat. V praxi navic vyrobci kolikrat lzou a kdyz tam ten odber blizici se maximu pro danou vetev pujde dlouhodobe, tak ti zdroj zkolabuje. Ve skutecnosti je vyber zdroje jednoduchy, u bezneho PC proste jednoduse vem zdroj znacky Seasonic nebo Enermax, ti nelzou a davaji do zdroju kvalitni soucastky a teda to ten predepsany odber vzdycky vydrzi i dlouhodobe. No a aby ses tim nemusel vubec zabyvat, tak proste vezmi bud 500W libovolny Seasonic nebo 500W Enermax Triathlor, budes mit jeste znacnou rezervu pro pripadny upgrade. Snad jen kdyz provozujes nejakou super high-end grafickou kratu nebo SLI, CROSSFIRE (dve graficke karty), tak pak asi radeji ty same znacky ale aspon 600W.

Jestli to chapu spravne tak, ze mas nejaky 450W zdroj a chtel bys ho pouzit, tak pokud je to Seasonic, tak ti rovnou reknu ze ANO. Pokud je to neco jinyho, tak je prave treba vedet podle stitku co to je zac, protoze ne kazdy 450W zdroj ma vykon na jednotlive vetve rozdelen tak, ze ti to pujde a navic zivotnost soucastek nekterych zdroju je maximalne ty 2 roky po dobu zaruky a urcite nechces, aby ti za tyden zdroj shorel a vzal sebou treba i desku.

Pretaktovani jednim tlacitkem je blbost, pokud tomu nerozumis, radeji se pretaktovani vyhni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny