Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virus policie české republiky

Ahoj, taky bych rád přispěl svým dílem do mlýna.S touhle potvorou už sem se párkrát setkal.
Dělám operátora ServiceDesku jedné velké plzeňské firmy. A již několik uživatelů tento vir chytlo. Samozřejmě jako uživatelé nemají téměř žádná přístupová práva a přesto se jim podařilo ho chytnout. Léčba byla většinou snadná pomocí antiviru a v jednom případě KasperskyLive. Pravděpodobně to šlo tak snadno z důvodu omezených práv pro uživatele, tudíš se vir tak nerozšířil (pouze hypotéza).
Já sám sem jej chytl přesně před vánoci, pročet sem několik fór o tomhle problému a šel sem léčit, při najetí do nouzového režimu se okamžitě restartoval a KasperskyLive a EsetOnlineScan nenašli nic. Tudíž sem reinstalil.
A co čert nechtěl včera mi tu Zeman blikal zas! Nyní alespoň vím kde sem si ho pořídil ->

!!!VIR!!! http//freehdporn.ws !!!Vir!!!
Firefox s hláškou sem v taskmanageru ukončil a pokračoval v práci ve chromu(potřeboval jsem nejdřív něco dokončit). Prolezl jsem opět několik fór s tímto problémem a poznamenal si všechny možný rady a jal se léčit(reinstal sem fakt nechtěl). Poprvé, než to prvně restartnu, jsem vyzkoušel metodu "vypnout a rychle storno". Měl sem štěstí že mi tam něco vázlo ve vypnutí, takže sem měl šanci dát storno. S "odstaveným" virem jsem pustil EsetOnlineScan a projel, našlo mi to několik hrozeb, které sem odstarnil. Poté sem rebootoval do KasperskyLive, aktualizoval a projel. Našlo jednu hrozbu.
Poté sem nabootoval do nouzového režimu bez sítě a zkontroloval registry o kterých se všude psal. Byli v pohodě.
Pak boot do nouzáku se sítí a znovu EsetOnlineScan. Ten už vyšel čistej.
Nyní sem nastartoval normalní stav, pustil firefox a nic, Zeman žádnej. Vypadá to že krize byla zažehnána. Ještě se podívam na fórum jak opravit některé ty registry po viru a bude to.
Houwk

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny