Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Biometrický snímač otisků prstů na flashdisku nebo na externím rámečku 2,5" pevného disku

touchwood:
Hledal jsem včera zde v poradně a příspěvků k biometrice je tu pomálu. Tuším, že jsi tu v minulosti psal (teď nemůžu odkaz najít), že biometrický snímač otisků prstů lze obejít. Proto jsem vznesl dotaz ohledně bezpečnosti, čistě ze zvídavosti. Mým cílem není někde něco prolomit, ale vědět i o úskalích této technologie. Nepotřebuji extrémní bezpečnost, ani extrémně drahé řešení. Nutné však je spolehlivě fungující řešení. Mám dobré zkušenosti se snímači na Lenovo noteboocích pár let zpět, z řady ThinkPad R a X. Nyní řeším "bezpečnostní přístup přes flashdisk/rámeček s biometrikou" přes USB na na notebooku/desktopu. Potřebuji, aby to nebyla jen čtečka, ale aby to bylo paměťové médium, tedy flashdisk nebo ext. rámeček s HDD. Pokud bude něco takto spolehlivého, budu rád. Nemyslím si, že biometrikou zvýším bezpečnost, ale nastolí se tím jistý uživatelský komfort a hlavně tím budu moci zautomatizvat jisté procesy a nastavit "jisté návyky uživatelů".
V praxi to tedy potřebuji tak, aby se mi po načtení otisku prstu z flashdisku nabootoval např. Linux Slax (toto je pouze příklad pro pochopení, do jakého stádia se chci dostat, protože to jaké další systémy v PC jsou, to je druhořadé, protože budou zaváděny přes Grub4dos). Vpodstatě potřebuji HW řešení na úrovni bootování DOSu, nikoliv zavádění OS Windows, bez kterých se musím při hledání řešení na úrovni HW a bootování po zapnutí PC obejít. SW řešení pro Windows jsou tedy vyloučena. Ufff, snad jsem se do toho moc nezamotal a nezmátl vás. Případně info upřesním. Děkuji za snahu pomoci.

Jan Fiala:
Viz odpověď výše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny