Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejlepší ochrana PC před havětí

Dobrý den,

chci se zeptat, jaká je nejlepší ochrana pc před viry a jinou havětí jako je malware spyware atd. Doporučíte někdo nějaký antivir a doplňky. A dále se chci zeptat, hodně jsem slyšel, že nejlépe je prozkoumat pc v nouzovém režimu. Je to pravda? Doporučíte nějaký prográmek.

Děkuji za ochotu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepsi ochranou je nepracovat pod uctem administrator. Tim zabranis haveti, aby se ti tam dostala,…
Jan Fiala 12.09.2013 18:28
Jan Fiala
dekuji
dejw86 12.09.2013 19:11
dejw86
Mam ve dvouch Pc ca 3 roky Antimalware ten většinu pobere a stačí to,nicméně jsem si stáhnul na stah…
sambilionk 12.09.2013 20:11
sambilionk
Musíš dávat pozor na to, co instaluješ. Jakmile spustíš instalátor, ten si vyžádá vysoká práva, ty m… poslední
Jan Fiala 12.09.2013 20:53
Jan Fiala

Nejlepsi ochranou je nepracovat pod uctem administrator. Tim zabranis haveti, aby se ti tam dostala, pripadne aby zpusobila vaznejsi problemy

Ke tvemu druhemu dotazu - v nouzovem rezimu se pocitac kontroluje (antivirovym, antimalware programem, podle toho, co mas nainstalovano) z duvodu, ze v nouzovem rezimu se spousti pouze nejnutnejsi veci a tak je pravdepodobne, ze se ani ten malware nespusti a jde odstranit

Mam ve dvouch Pc ca 3 roky Antimalware ten většinu pobere a stačí to,nicméně jsem si stáhnul na stahování IDMAN,ten sice stáhnul z netu všechno na rozdíl od jinejch programů ,ale boužel i se sajrajtem a ani Antimalware tomu nezabránil a nenašel nic,takže jsem hodil rovnou formát disku na kterým to bylo a u kterého to ukazovalo že je Ok ,naštěstí byl novej tak tam toho moc nebylo.:-)

Musíš dávat pozor na to, co instaluješ. Jakmile spustíš instalátor, ten si vyžádá vysoká práva, ty mu je povolíš a pak už si se sytémem může dělat, co potřebuje - např, nainstaluje malware, kterému zůstanou vysoká práva. A je to uživatel (ty), který to odklepnutím umožnil.

Prací v omezeném účtu znemožníš instalaci malware bez tvého vědomí, ale nezabrání to zasvinění počítače s požehnáním uživatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru