Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problemy s internetem

ten 3-anténní systém je lepší, propustnější, ale:
při útlumu přes strop obvykle síla a kvalita signálu nestačí na příjem podle rychlejší "n" normy, zůstane "g" jako dosud.
taky by bylo vhodné mít odpovídající 2-anténové klienty na druhé straně, ať se využije "mimo" režim.
wr1043 je slušný router, s "gigabitovým" lan rozhraním, čili ideální k přetahování filmů v domácí síti. ale k tomu potřebuje i ostatní karty/switche v lan taky gigabitové. pokud se kabely tahají do zastaralých routerů wr340 na jiných patrech, nebude poznat rozdíl.

v současné síti by mohlo stačit neposlušný router na 2.patře nahradit typem wr841/941nd, ty 2-3 antény ve složitějším terénu (zdi, stropy) mají smysl. jsou to routery se 100mbit lan.

pokud by šlo o investici do budoucna s plánovanou obměnou více prvků, je otázka zda se zastavit u wr1043 - jak jsem psal, přínosem je gigabitové rozhraní, ale to musí někam vést: do dalšího gigabit switche nebo přímo do stolních pc a do síťového nas disku. čili záleží i na uspořádání bytů, kde to nasadit.

u paneláků se zarušeným wifipásmem od sousedů může pomoct využití 5ghz sítě (wifi "a"), leckteré notebuky a tablety to dnes umí. pak se nabízí dual band modely wdr3500 (100mbit) a wdr3600 (gigabit lan).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny