Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novější pc ze starého či nové pc

Dobrý večer, potřeboval bych poradit. Nyní máme doma staré pc, které již asi dosluhuje. Tím dosluhováním myšleno, že občas zmodrá obrazovka či se pc úplně restartuje a to velice v nepravidelných intervalech, je jedno jestli v zátěži či v klidu. Softwarové příčiny jsou vyloučeny, přítomnost virů testována, systém přeinstalován (legální), nic nepomohlo.

Co se týče hartwarové konfigurace, tak je náledující:
MB: PC Chips M851 v 1.3A (může být vadná)
CPU: AMD Athlon 2200+ XP
RAM: 2x 512 MB DDR1 (po otestování Memtestem je objevily nějaké vady)
GPU: nějaká 32 MB karta s VGA konektorem
HDD: 1x WD 160 GB IDE
1x Seagate 40 GB IDE
Mechaniky: 2x DVD vypalovačka LG
Zdroj: 300 W LC Power (může být vadný a způsobovat restarty)

Otázka zni, má cenu to opravovat, byť použitím starších komponent z bazarů? Já osobně na to už nemám nervy. Cjtěl bych tedy něco lepšího z bazaru i když možná by bylo lepší něco nového.

Pokud nový, je tady někdo, kdo zhruba odhadne, za kolik se vyplatí postavit PC jen na internet a nějaký kancl. program? Je realných 5000-6000,-Kč třeba bez OS a bedny? Díky.

Předmět Autor Datum
to je počítačová geriatrie! Můžeš zkusit koupit nový zdroj (fungovat bude i Eurocase - jednak proto,…
touchwood 18.09.2013 20:49
touchwood
No tohle opravovat,čili upgradeovat,rozhodně nemá smysl.Zdroj buď vadný nebo pro další použití nevho…
Karel04 18.09.2013 20:56
Karel04
Pokud to vestavíš do staré plechařiny a obejdeš se bez optické mechaniky, tak bych to viděl asi takt… poslední
JoPe 19.09.2013 05:54
JoPe

to je počítačová geriatrie! Můžeš zkusit koupit nový zdroj (fungovat bude i Eurocase - jednak proto, že to je stará ATX norma, jednak proto, že to bude srandaodběr)

Nové PC, pokud chceš jít touto cestou, bych stavěl zcela nové, použít ze starého PC bych nedoporučil ani tu budku, natož disky nebo zdroj.

edit: ještě prohlídni základní desku na vyduté kondíky, to je taky častá potíž takto starých desek.

No tohle opravovat,čili upgradeovat,rozhodně nemá smysl.Zdroj buď vadný nebo pro další použití nevhodný,paměti DDR1,čili pro lepší nutno koupit i jinou zákl.desku,disky i mechaniky IDE-PATA,grafika nanic.Na internet by to asi i stačilo,pokud seženeš něco podobného ve sběrném dvoře za pár piv a dáš ze 2 PC něco dohromady.Něco dokupovat ale cenu nemá.A 512 MB RAM sotva utáhne XP,pokud tam dáš Visty nebo W98,nepůjde Ti na webu plno věcí.
Jestli chceš něco za málo peněz a nepotřebuješ to na hry,koukni se třeba na Aukro,starší mašiny se SATA a legálními XP se tam dají koupit za 2-3 tisíce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru