Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se nezapne - jak hledat závadu?

Takže, leží mi tu na stole něurekom dílů z rozmontovaného NTB - a ten káblík, který popisuju v dotaze, je od přípravy pro modem či co, takže zde problém nebude.

Dále jsem objevil poškozenou krytku konektoru od cuplíku, který při zavření víka od notebooku zhasíná displej - byl rozlomený plast, který má držet pohromadě červený a černý káblík. Ten černý z něj byl vypadený a tudíž nebyl zapojen v základní desce. To by ale také snad neměl být problém, aby notebook nereagoval na pokusy o zapnutí. (Jenom upřesním - notebook nereaguje vůbec, žádné chrčení, vrnění, rozsvícené diody nebo něco podobného, prostě nejeví jedinou známku života.)

Jinak nic očividně poškozeného, spáleného nebo něco jiného. Takže krom problému se základní deskou, jak psal i jeden z uživatelů poradny výše, mě nic nenapadá. Zkoušel jsem do něj zapojit funkční RAM (jak už jsem psal), akorát nemám možnost zapojit nějaký HDD (i bez něj by to ale snad mělo naběhnout aspoň do BIOSu) a tu CMOS baterku bych musel sehnat (může to být její absencí? Její vyndání a zapnutí NTB by přece mělo sloužit jako reset CMOS paměti, takže by NTB měl alespoň probliknout, nebo ne?).

Jediné, co jsem blbec ještě mohl zkusit, bylo zkusit zapnout NTB s vyndaným WiFi modulem (pokud tedy to, z čeho vede do monitoru káblík s přívěskem s nápisem WLAN, je WiFi karta). Může být problém v ní?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny