Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem automaticke zadani prihlasovacich udaju

Zdravim, mel bych takovou drobnou prozbu, mam doma malou sit, na win XP, a mam vytvoreny script ve formatu VBS (od nekad opsany), mam ho dany po spusteni, ale ma to drobnou chybu, vyhodi mi to obcas chybu "nebyl nalezen uzivatelsky ucet nebo heslo", problem je ten, ze si windows nepamatuji prihlasovaci udaje "uzivatel" a "heslo" a jde mi o to, jak mam script upravit (co pridat), aby se automaticky zadalo nejprve uzivateljske jmeno a pak namapoval jednotky. Jinak to chodi bez problemu. Dik vsem

Set wshNetwork = CreateObject("WScript.Network")
wshNetwork.MapNetworkDrive "k:", "\\server\Uzivatel\"
wshNetwork.MapNetworkDrive "m", "\\server\sdilene\"
Předmět Autor Datum
Ak je to len obcas, to znamena ze to ide s nejakym uzivatelskym uctom, a len niekedy s tym istym uzi…
MM.. 24.11.2006 16:43
MM..
tam neni zadna domena, ten script namapovava jednotky, po prihlaseni, protoze se obcas stane, ze se…
tomas1 24.11.2006 16:51
tomas1
Davat meno a heslo niekde do scriptu fakt nie je dobry napad, to rovno mozes to heslo zrusit :-) Sku… poslední
MM.. 24.11.2006 17:06
MM..
A nebylo by lepší mapovat jendotky pomocí NET USE? viz http://pc.poradna.net/question/view/73672-wi…
host 24.11.2006 17:00
host

Ak je to len obcas, to znamena ze to ide s nejakym uzivatelskym uctom, a len niekedy s tym istym uzivatelskym uctom to nejde? Nie je to len tym ze sa to spusti moc skoro? (skus tam dat nejaky delay).
Inac nechapem celkom vyznam toho scriptu, network drive sa predsa da namapovat tak, ze si kliknes pravym na ten sietovy adresar a zvolis si "map network drive", a v tom okne zaskrtnes ze nech sa to obnovi aj po restarte, a budes to mat namapovane vzdy, nepotrebujes ziaden skript. Pouzivam to tak uz 5rokov na W2k a funguje to kazdy den. Meno/heslo sa overuje na domenovom serveri.

tam neni zadna domena, ten script namapovava jednotky, po prihlaseni, protoze se obcas stane, ze se po padu win znovu nenamapuji. jde mi o to, abych tam nemusel davat pokazdy to jmeno a heslo, a pak az tohle sputit. "obcas" je spatne vyjadrene, jde to jednou z desti. myslim ze by se to vyresilo, kdyby se tam pridalo prihlaseni jako "jmeno" a "heslo".
Ps. programovat neumim, jen jsem od nekud stahl a upravil toto, jen to ma tenhle hacek.
Dik

Davat meno a heslo niekde do scriptu fakt nie je dobry napad, to rovno mozes to heslo zrusit :-) Skus co pise host nizsie, net use je lepsie riesenie, VB je srot.
Otazka je ze ak to neklapne, vies si to namapovat rucne a nepyta to vtedy meno/heslo? Lebo ak pyta aj ked to skusis namapovat rucne, tak mas skor nejaky problem s tou sietou alebo serverom alebo so samotnou instalaciou Win.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru