Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Optimalizace startu Windows 7

Dobrý den. Mám Notebook Asus, WIN 7 home premium a velmi dlouho se spouští systém, někdy se napoprvé nespustí, objeví se plocha a jen několik zástupců je "vybarvených", většina je jen v podobě složky a celé to zatuhne. Potom musím notebook natvrdo vypnout a pak už to většinou najede a pracuje normálně. Asi by to chtělo nějakou optimalizaci startu systému, existuje na to nějaký spolehlivý program? Našel jsem třeba ActiveStartup Deluxe, existuje něco lepšího? Na optimalizaci přímo ve Windows "msconfig" si moc netroufám /měl jsem rozjeto, ale zase jsem raději zavřel, nevěděl jsem co vypnout/ Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Jasne a radsej sa spolahnes na nejaky deluxe, ktory bude vediet, co ma vypnut, ze? Msconfig je sprav…
fleg 01.10.2013 08:43
fleg
Vypni v msconfig všechno v položce Po spuštění. Je možné, že budeš mít problém s tačpádem, to si pak… poslední
IQ37 01.10.2013 11:22
IQ37

Jasne a radsej sa spolahnes na nejaky deluxe, ktory bude vediet, co ma vypnut, ze?
Msconfig je spravna odpoved a co vypnut sa dozvies aj sam. Kazdy proces si vygoogli, co znamena a na zaklade toho usudis, co ho potrebujes alebo nie.
Cisto teoreticky mozes vypnut dokonca vsetko, nemalo by to nijako ohrozit chod nb.

Vypni v msconfig všechno v položce Po spuštění. Je možné, že budeš mít problém s tačpádem, to si pak můžeš znovu povolit (nebo to nevypínej). Dá se vypnout hromada zbytečných Služeb (Start - Nástroje pro správu - Služby), ale člověk musí vědět, co dělá. Optimalizace startu Windows 7 se dá i Gůůglit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru