Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reklamace displeje

Zdravím vás lidi, chtěl bych poradit ohledně reklamace mého telefonu, konkrétně displeje. Dnes jsem měl v plánu zajít na pobočku TMO a vyreklamovat displej kvůli deadpixelům, kterých jsem tam měl mraky. Bohužel jsem měl šílenou smůlu, a telefon mi vypadl z ruky displejem přímo na kovové nohy židle. Tímpádem mám přes čtvrtku displeje z obou stran pavouka (naštěstí pouze na krycím skle, takže všechno funguje).

Otázka zní, jestli mi uznaj reklamaci displeje, třeba i s důvodem těch deadpixelů. Tím že jsou ty deadpixely z toho pádu se odbýt nenechám, ale mám nějakou šnci?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže si můžu jít rovnou koupit nový mobil, po 6 měsících, fakt super 3-[
albru123 01.10.2013 16:22
albru123
a co to byl za mobil :-D ? mozna ta vymena az tak draha nebude
Boboo 01.10.2013 16:24
Boboo
Desire X. Display stojí kolem 1500 Kč co jsem se tak díval, v servisech počítám budou chtít 2x tolik…
albru123 01.10.2013 16:36
albru123
ked si gramblavy....mas si davat pozor. ale to uz vies. tak si displej kup na ebay a v servise nak h…
shiro 01.10.2013 17:56
shiro
U tohoto asi nemám šanci poznat, jestli je to originál, co? nový
albru123 10.10.2013 21:18
albru123
Pokud nejsi "mikro-elektronik", raději neuvažuj nad výměnou displeje svépomocí. Na druhou stranu, po… nový
Displej 11.10.2013 09:42
Displej
Na montáž svépomocí se nechystám. Asi koupím display z anglického e-baye (odkaz výše) a pošlu to do… poslední
albru123 11.10.2013 15:23
albru123

Desire X. Display stojí kolem 1500 Kč co jsem se tak díval, v servisech počítám budou chtít 2x tolik, což je více než polovina ceny nového mobilu. Proč se musí vždycky všechno posrat ve špatnou chvíli? Těch 1500 jsem chtěl vyhodit za sluchátka, ne za display :.(

Pokud nejsi "mikro-elektronik", raději neuvažuj nad výměnou displeje svépomocí. Na druhou stranu, pokud jsi přemýšlivý a šikovný, předem nastuduješ servisní manuál, pracovní postupy, budeš mít potřebné nástroje, tak po X hodinách to lze zvládnout. Problém je v tom, že tě s nějvětší pravděpodobností čeká rozborka ze strany od baterie a věř, že to bude více než náročné pro někoho, kdo s tím nemá zkušenosti. Displej je totiž až to poslední, co budeš demontovat po té, kdy v podstatě rozebereš celý telefon. Je to na zodpovědném a pečlivém zvážení. Odrazující je už jen to, že dnešní trend miniaturizace a haléřového šetření nahrává lepení a to je většinou na jedno použití. I u servisního zásahu se později stane, že později prach vniká kam nemá, protože se díl zpět přilepí na oschlou lepící část. Vidím příliš mnoho mezníků, kde začneš řešit že něco nemáš/nevíš a budeš shánět. Prostě vítej ve světě globalizace, miniaturizace a šetření za každou cenu. Zkus napsat do servisu, zda by ti nacenili materiál a práci a vznes dotaz, zda vymění tebou dodaný displej a za jakých podmínek a ceny. HTC servis je tuším v Táboře.

Na montáž svépomocí se nechystám. Asi koupím display z anglického e-baye (odkaz výše) a pošlu to do VSP Data na opravu, montáž displaye tam mají asi za 300 Kč. Problém je, že bych chtěl originální display, což u nějakého anonymního výrobku na ebay nezjistím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru