Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hardware malfunction - BSOD -

ntoskernel a hal - nene, to je přímo jádro systému - co už by mělo být v těch windows stabilnější a odladěnější. čili toto je jen následek, ne příčina, v tomto případě bude potřeba hledat dále. (sprostými podezřelými v takovém případě bývá ovladač grafiky a antivir)

pokud se tam ukázalo více záznamů, porovnat mezi sebou, co se tam ještě objevuje za postižené ovladače. nezaškodí nakouknout do prohlížeče událostí (protokoly - systém), jestli se po zapnutí neobjevují chyby u nějakého ovladače. pro jistotu znovu přeinstalovat chipset driver k základní desce.

"ntoskernel a hal" bych chápal u systému přenesému z jiného pc. ale divné je, že se hláška o hardwarové chybě objevuje právě při startu firefoxu.
projít doplňky ff, co je tam divného. případně rovnou zkusit start bez doplňků, buď je na to nějaký zástupce v nabídce start, nebo příkaz:

firefox.exe -safe-mode
..jestli naběhne bez problému.

vyloučit nejde ani vir/rootkit, pověšený na nějakou službu, přestože ten nirsoft nic přímo nejmenuje. na to by bylo nejlepší použít některé z antivirových boot cd (případně flashku), nabootovat z toho a proskenovat disk.

edit:
když jsme u těch boot cd - nezaškodilo by nechat tam hodinu běžet nějaký memtest+ (nebo win7 má diagnostiku paměti). popis bsod tomu sice nenasvědčuje, jmenuju to jako poslední s nejnižší prioritou.

systémový úlohy který jedou na 99
a toto už se podařilo pořešit? které procesy údajně tolik vytěžovaly procesor? název procesu - a jak jsem psal, win7 umí zapnout zobrazení celé cesty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny