Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zesilovač pulzních kmitů

Koukám brtníku, že máš v elektronice nemalé znalosti, klobouk dolů. Nemám sice problém něco zbastlit podle schématu, ale co se návrhu týče, to už je pro mě problém. Až tak dalece jako ty se určitě neorientuju.
Asi takto, nejsnadnější by pro mě bylo používat vlastní generátor v podobě malého prográmku na pc vyusťující mnou požadovaný signál buď do zvukové karty nebo do systémového reproduktoru, kde je ovšem síla signálu konstantní, tudíž neměná oproti zvukovce, což bych musel regulovat na onom zesilovači, tak či tak. Jenomže netuším jaký typ signálu už z toho pc leze, tím nemyslím onu frekvenci. Podle mě, ale bude nejspíš nutné, aby se signál "tvaroval" až v tom zesilovači, ze zvukovky asi těžko docílím získat signál s obdelníkovým průběhem, nebo se pletu?
Klidně bych ti poslal malej prográmek (neinstaluje se), který umožňuje nastavit i různé vlastnosti signálu a dle mě je i v něm odpověď na tvou otázku co se L/H modulace týče, protože co se podrobnějších vlastností signálu týče, který leze z výstupu to vážně netuším. Každopádně by to asi chtělo změřit na osciloskopu, hned bych byl chytřejší, ale ten nevlastním, ani už nemám možnost se k němu dostat.Většinou tyto jednoduché obvody používají šváb LC nebo NE555 co jsem se díval po netu, ale to už je obvod naladěný pouze na určitou jednu, max. dvě frekvence s požadovaným obdelníkovým pulsem na výstupu, akorát jej dostatečně nezesiluje. Co se týče toho signálu na výstupu zesilovače, každopádně bych potřeboval aby to bylo nastavitelné, pomocí potenciometru. S tou signalizací, když poklesne napětí, tak se LED rosvítí.
Potřebuji regulaci z toho důvodu pokud to bude již znatelně brnět, ať se to dá upravit, každý máme stupeň citlivosti přece jenom jinou, ať z toho není zase vyděržaj pianier! :-D
Pro mě je jednoduchší použít přímo zdroj ss proudu (9V), než někde shánět zdroj, který je naprosto dokonale usměrněn a nebudou u něj vznikat žádná rušení přenášející se ze sítě, to je dost důležité.

Craft

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny