Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nelze se připojit na FTP (chyba 227)

Dobrý večer, nejde se mi připojit na žádný ftp server. Opera hlásí chybu:

"Pokoušíte se přistoupit na adresu ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/, která je nyní nedostupná. Zkontrolujte, zda je adresa zadána správně, a pak zkuste stránku načíst znovu.

227 Entering Passive Mode (192,168,254,2,178,69)
-Ověřte, je-li vaše připojení k Internetu aktivní. Zkontrolujte, pracují-li ostatní internetové aplikace (pokud ne, zřejmě jde o problém nesouvisející s Operou).
-Používáte-li některou aplikaci proti nebezpečí hrozícímu ze sítě Internet, zkontrolujte, je-li tato aplikace správně nastavena a neznemožňuje-li běžné prohlížení webu.
-Používáte-li na ochranu vaší lokální sítě firewall a nejste-li si jisti, může-li být příčinou nedostupnosti připojení jeho nastavení, kontaktujte správce vaší sítě.
-Zakažte používání serverů proxy (přes klávesu F12), pokud si nejste jisti, že jsou nutné pro vaše připojení k Internetu. Poté zkuste stránku načíst znovu."

Firefox hlásí chybu "425 Failed to establish connection", v Total Commanderu a v programu Trimble Business Center, pro který to potřebuju, to taky nejde. Zkoušel jsem i jiné ftp servery a je to stejné.
Proxy mám vypnuté, zkoušel jsem vypnout Avast, Windows firewall i firewall na wifi routeru, na který jsem přes kabel připojený. Do wifi routeru jde internet z LAN zásuvky.
Wifi Router: TP-link TL-WR741ND. Má i další bezpečností nastavení jako VPN, ALG apod., ale tomu už tolik nerozumím.

Nevíte prosím co s tím?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny