Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Okamžité zničení dat

Dobrý den a večer všem. Potřeboval bych poradit, jak to zařídit, aby se mi okamžitě zformátoval disk nebo alespoň spadl systém a hlásil chybu bootování a nešlo to nahodit jinak než formátováním. Rozumějte v případě nouze abych stiskl tajnou kombinaci kláves a okamžitě a nevratně se staly data na disku nedostupné.
Někde ve filmu jsem viděl zaheslovanou složku, při které se po vložení špatného hesla obsah složky nenávratně odstranil.
Je to fikce, nebo je takový software,nebo finta jak na to?
Nejsem zločinec, jen čekám návštěvu pánů, kteří budou zabavovat, a nerad bych, aby se soukromé věci dostali jinam než bych si přál. Tak děkuji všem, kteří budou mít nějaký nápad. Není účel počítač zničit, jen znepřístupnit data.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neboj, i kdybys něco takovýho provedl, tak ti pánové, když budou opravdu chtít, tak si ty data obnov…
Prasak 11.10.2013 23:38
Prasak
Přesně tak si to představuji. Co třeba neplatný I/O disk.
fstary 11.10.2013 23:41
fstary
Nebo tohle: [kladivo-10.jpg]
Prasak 12.10.2013 00:29
Prasak
tohle ale není kladivo - to:-D je palice(500g)
kamzl 12.10.2013 00:43
kamzl
O kladivu nepadlo ani slovo.
Prasak 12.10.2013 00:43
Prasak
V URL adrese dvě :-D nový
dan55 12.10.2013 12:16
dan55
Děkuji všem. Myslím si, že by se nikdo neobtěžoval složitějšímu obnovování dat a nahrál tam nový Win… nový
fstary 12.10.2013 10:54
fstary
Vše podstatné tu již padlo. Nezaznamenal jsem příliš snahy z tvé strany ve smyslu, že nechceš přijít… nový
ISO 12.10.2013 11:29
ISO
Data mám schovány ještě někde jinde, ale je to jen úschova kde s nimi nemohu pracovat. V PC je mám t… nový
fstary 12.10.2013 12:12
fstary
Představte si, že když je člověk ve srabu, který si zavinil sám, tak mu to všechno spočítají a nakon… poslední
L-Core 12.10.2013 13:12
L-Core

Neboj, i kdybys něco takovýho provedl, tak ti pánové, když budou opravdu chtít, tak si ty data obnoví. To bys musel přepsat celý disk náhodnými daty, abys jim to znemožnil přečíst, ale takový přepsání bude chvilku trvat v závislosti velikosti disku, takže to není řešení typu "sakra, už jdou, smazat teď, dobrý den, pánové, tady máte můj čistý počítač".

Děkuji všem. Myslím si, že by se nikdo neobtěžoval složitějšímu obnovování dat a nahrál tam nový Windows. Spíš jde o můj klid.
S tím Kalouskem to bylo dobrý. Představte si, že když je člověk ve srabu, který si zavinil sám, tak mu to všechno spočítají a nakonec k tomu všemu mi naúčtovali ještě 21 procent DPH. Takže skoro čtvrtinu z toho všeho navíc musím odvést státu.
Ať žije Česká republika

Vše podstatné tu již padlo. Nezaznamenal jsem příliš snahy z tvé strany ve smyslu, že nechceš přijít o data. Co se státu týká, tak ten je prvotřídní hyena.
Do PC dát starý disk se systémem, o který můžeš přijít. Nasadit TrueCrypt. Nejnutnější data mít on-line, zase někde zabezbečená a tahat je podle potřeby na zakryptovaný disk do PC přes internet. Jim půjde stejně o prodejnost věcí, nikoliv dat, takže kdy to odnesou, nic se nestane. Než nasadít TC, projeď několikrát disk aplikací typu "wipe disk" (nebo "kill disk" a nainstaluj znovu systém). Mimochodem, jak se bráníš zabavení telefonu?

Data mám schovány ještě někde jinde, ale je to jen úschova kde s nimi nemohu pracovat. V PC je mám taky, ale pracuji s nimi. O data na PC stejně přijdu. Chtěl jsem jen ochránit své soukromí.
SIM kartu ti musí vrátit. Vše mám na simce.

Každopádně děkuji Vám všem.

Představte si, že když je člověk ve srabu, který si zavinil sám, tak mu to všechno spočítají a nakonec k tomu všemu mi naúčtovali ještě 21 procent DPH. Takže skoro čtvrtinu z toho všeho navíc musím odvést státu.
Ať žije Česká republika

To jsi podnikal a o zákony se nestaral? Přešvihl jsi obrat pro povinnou registraci DPH? V tom případě je na tom republika nevinně.
Nebo myslíš, že by ti měli vše odpustit? Kdo by pak ty daně platil, z čeho by stát existoval?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru