Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Onehda se mi vysypala sluchatka a nez chcipla docela, tak mela nekolikahodinovou epizodu, kdy hudba…
gilhad 21.12.2015 22:35
gilhad
Tak když už tady zase budeme blbnout okolo léta starého vlákna - to se sluchátky nebudu komentovat,…
czcharlie 21.12.2015 23:57
czcharlie
Tohle na internetu miluju, jak se vzdycky objevi nekdo, kdo mi vysvetli, ze to co se mi stalo je pit… poslední
gilhad 22.12.2015 01:23
gilhad

Onehda se mi vysypala sluchatka a nez chcipla docela, tak mela nekolikahodinovou epizodu, kdy hudba hrala ztlumene, lec celkem (no celkem) normalne, ale zpev nebyl slyset skoro vubec. Asi nejaky zajimavy stav u prelamanych kabelu, kdy to nektere frekvence dusilo brutalneji nez jine. Tak jsem si vzpomel, ze pred mnoha a mnoha lety (tak asi triceti) byl v amaterskem radiu nejaky navod na stavbu podobneho zarizeni a urcite tam nebylo vic nez par tranzistoru, nejake odpory, kondiky a diody. Kvalita hudby nic moc, ale zpev takrka vyfiltrovany. Ale beznou hudbu z te doby (petkrat prekopirovane kazety prez mikrofon a podobne) by uz taky asi malokdo byl ochoten poslouchat i dnes ...

Tak když už tady zase budeme blbnout okolo léta starého vlákna - to se sluchátky nebudu komentovat, je to pitomost. A to udělátko sice existuje a princip je vcelku jednoduchý - využívá toho, že zpěv bývá většinou uprostřed databáze a zní tedy z levého i pravého kanálu se stejnou fází. A to udělátko prostě fáze kanálů otočí, kanály sloučí do jednoho takže to co mělo fázi v obou kanálech shodnou navzájem "vyruší" a zmizí. Zmizí tak hlavně zpěv, ale zároveň i nezanedbatelná část zbytku. Takže výstupem je monofonní nahrávka v žalostné kvalitě, ale skoro bez zpěvu.

Tohle na internetu miluju, jak se vzdycky objevi nekdo, kdo mi vysvetli, ze to co se mi stalo je pitomost a nesmysl a nestalo se mi to. A nebo ze na dalku preinstalovat OS na jiny (bez fyzickeho pristupu k pocitaci a bez pomocnika a druhe strane) a pri tom totalne zmenit rozdeleni disku samozrejme nejde (jen jsem to na par stovkach pocitacu proste udelal). A tak by se dalo pokracovat dost dlouho.

Zpět do poradny Nahoru