Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozhašený linux - odhlašování, přihlašování suspend

Ahoj, původně jsem chtěl napsat dotaz ohledně bugu při probouzení, ale zjistil jsem,že systém se divně chová mnohem častěji:

přikaz vypnout/restart: pouze se odhlásim z KD a skončím na TTY (a to jsem ještě do kdm dával specielně příkazy systemctl reboot systemctl poweroff) Co je potřeba udělat aby příkazy Vypnout a Restart fungovaly z nabídky kde?
X žere 36% CPU, nevím proč (momentálně je systém nějak zaflákaný a například tento text při psaní má lagy) obvykle jsem zvyklý že X žere do 9%(mimo pomalý firefox-25)
občas se zblázní systemd-journal a žere CPU na 50% (takže zafláká 1 jádro na 100%) - co je příčinou záseku
SKANDÁL - při přechodu do režimu spánku a proubuzení tp po mě tento krát nechtělo heslo. Nevíte jak je to možné? takovouhle nebezpečnost nemohu akceptovat
při druhém probuzení "mě systém" nějak záhadně odhlásil a logoval jsem se znova přes kdm
vždy:Mám li zapnuté efekty v okamžiku před suspend (Alt Shift F12 je přepíná), dám suspend a pak se probere notebook, nějak buguje kwin, protože nějak problikně obrazovka (například obrázek plochy zdeformovaný ohnutím přes úhlopříčku obrazovky)., pak se mi na kraji obrazovky zobrazí obdélníky atd. Vtip je v tom, že když se naslepo myší trefím***** do políčka heslo (které je uprostřed obrazovky, myš nevidím!), tak se normálně přihlásím a obraz naskočí. Pokud se netrefím, je možnost se přihlásit na jinou TTY, tam shodit kwin, přepnout, přihlásit a najet kwin... trochu neohrabané?

Celkově při bootu, zapínání, probouzení se mi nezdá, jak často problikává obrazovka( vypnutý monitor, divně formátovaný text boot logu bez nových řádků, černá obrazovka.---) Mám drivery proprietární.



**** umí linux-kde to co semi líbilo na windows- přístupnost prvků pomocí Tab, Win B atd? Okna to umí, ale třeba panel a další systémové prvky ne-


PS: taky se mi často při spuštění aplikace se objeví aplikace v taskbaru 2x, přičmež to druhé je "duch", má stejný titulek ,ale ikonu rotujícího disku.


Přišel, jsem ,že xfce4-notes způsobuje takovou zátěž CPU. Nerozumím tomu, taková jenoduchá aplikace. Kromě toho se na obrazovce místo oken poznámek ukáže jen jeden žlutý obdělínk. taky jsem si všiml, že mi v panelu (zobrazující virtuálníc plochy) bliká okno těch poznámek? To je taky bug?

Ach jo, ty poznámky, jsou nějaký zaflákaný. smazal jsem ~/.config/xfce4/xfce4-notes spustil a notebook se seká ještě víc!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny