Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu ve škole a propojení s AD

Server zatím musí zůstat na Windowsu. Ten tak rychle nahradit linuxem nejde, protože to vyžaduje předchozí přípravu. To by byl až další krok po nasazení Ubuntu na stanicích.

Na XNView jsem předtím nenarazil. Procházel jsem trochu seznam alternativ na abclinuxu.cz, ale není to tam úplně aktualizované, takže kromě Gimpu tam byli spíš jen samé prohlížeče obrázků.

Vím, že uživatel by se na sdílené složky dostal normálně přes procházení sítě, ale rád bych je viděl jako mount na adresář, která bude přímo v home konkrétního uživatele a budou tam jen ty, kam má uživatel oprávnění. Asi bych to vyřešil skriptem po přihlášení. Sice tam budou všechny složky, ale uživatele to tam kvůli oprávnění stejně nepustí, takže to není úplně tak problém a zatím to stačí.

Nasazení softwaru tímto způsobem by mohlo být dobré. Zkusím se po nějakém řešení podívat na internetu. Předpokládám, že do skriptu napíšu sudo apt-get install nazev, ale pak na něj musím nějak z cronu odkázat, skript budu mít na serveru. Ten ale vyžaduje přihlášení, nelze anonymní identita.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny