Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční Windows Update u WinXP home SP3 - služba BITS se nespustí

že to musíš řešit na serveru
To si nedokážu představit - na to bych po pár marných pokusech zavolala odborníky jako jsi třeba Ty nebo další z Pnet :-)

Čím mohly být způsobeny popsané problémy?
Úvaha pro případné další hledající ;-)

IMHO jsem při předchozích reinstalacích toho notebooku ASI instalovala záplaty a updaty v jiném pořadí. Na webu MS jsem při hledání řešení našla info, že příčinou několika podobně se projevujících chyb je přepsání novějšího souboru starším - a další aktualizace s tím pak neuměly korektně pracovat. Až napotřetí se mi podařilo nějak nainstalovat vše ve správném pořadí.

Dříve ten notebook nezlobil, protože jsem se o jeho aktualizace starala průběžně, tudíž všechny aktualizace se stahovaly ve správném pořadí, jak byly uveřejňovány. Nyní jsem instalovala z CD s WinXP Home SP2 z roku 2005. Bylo tedy nutno aktualizovat systém o záplaty za 8 let zpětně. Server Windows Update (resp. MS Update) v současné době podporuje jen aktualizace systémů WinXP s SP3, s WinXP bez SP3 nekomunikuje vůbec. V dubnu 2014 skončí i tato podpora. ServicePack3 jsem tedy musela stáhnout a instalovat ručně.

PS: (Re)instalace WinXP jsem dělala v minulosti mockrát pro různé známé a vždycky to proběhlo bez problémů. K reinstalaci zmíněného notebooku jsem zpočátku přistupovala s určitou nostalgií ve smyslu "WinXP byly fajn, tak si užiju ještě poslední instalaci..."
BTW na serverech Microsoftu (!) jsem narazila na více odkazů k WinXP, které jsou jsou neplatné a končí chybou 404 3-[

Popisované problémy mě z nostalgie po Win XP zcela vyléčily :-D

Díky všem, hezký den a žádné problémy :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny