Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční Windows Update u WinXP home SP3 - služba BITS se nespustí

Zdravím všechny ochotné rádce a prosím o radu.
Reinstaluju starší notebook HP z roku 2005 s OEM Windows XP Home.

(Notebook vyřazujeme z firmy a nadále bude sloužit v rodině jako lepší psací stroj a pro občasný přístup na internet. Nabyvatel notebooku byl seznámen s tím, že XP-čkům bude končit podpora - nevadí mu to. Ntb byl doposud velmi spolehlivý a nebyly s ním žádné problémy).


Vymazala jsem důkladně firemní data, zformátovala HDD, nainstalovala WinXP z dodaného CD + ovladače hardware. Doinstalovala jsem SP3, který na původním CD nebyl. Notebook funguje bez problémů, ale nedaří se mi postahovat všechny aktualizace a záplaty z Windows Update, resp. MS Update. Když se mi to stalo poprvé, tak jsem to po mnoha zkouškách a hledání chyb na netu nakonec vzdala a znovu kompletně přeinstalovala celý systém po opětovném zformátování HDD.

Po druhé instalaci WinXP vč. SP3 se mi podařilo z Windows Update stáhnout aspoň nějaké záplaty, ale už delší dobu jsem uvázla v situaci, kdy mi Windows Update opakovaně nabízí Aktualizaci Microsoft.net Framework 3.5. ServicePack 1 a net Framework 3.5. Family Update pro verze rozhraní .NET 2.0 sž 3.5.(KB951847)x86 (dále NF35)

Kdykoliv to odsouhlasím, napíše mi to během momentu, že následující aktualizace nebyly nainstalovány, chyba při instalaci - kód chyby 0x80246008 a doporučuje mi to nainstalovat aktualizaci znovu. To zkouším znovu a znovu, ale vždycky to skončí stejně.

Zkusila jsem tedy stáhnout tu aktualizaci NF35 z webu ručně a nainstalovat, což se podařilo - nicméně systém Windows Update mi ji nabízí furt a tvrdí mi, že NF35 je důležitá aktualizace a že bych si ji měla nainstalovat. Windows Update "neví", že aktualizace NF35 je dávno nainstalovaná. Přitom v menu "Přidat nebo odebrat programy" je aktualizace NF35 vidět, takže systém o ní "ví"). Nepomohlo ani to, když jsem aktualizaci NF35 označila jako skrytou, aby s tím Windows Update furt neotravoval, a zkusila jsem instalovat jiné aktualizace. Ty jiné aktualizace se totiž taky nestáhnou a hodí mi to stejnou chybovou hlášku, že následující aktualizace nebyly nainstalovány atd.

Zkusila jsem "pomocníka" Fix It" z webu MS pro opravu služby Windows Update. Pár chyb opravil, ale následující chyby opakovaně zůstávají neopraveny, a to:
* Registrace služby (Windows Update) chybí nebo je poškozena (stav Neopraveno)
* Chyba 0x8007000D služby Windows Update (Neopraveno)
* Potíže s instalací nejnovějších aktualizací (Neopraveno)

Hledala jsem na webu řešení a našla toto řešení od MS Dle návodu jsem spustila services.msc a zjistila jsem, že služba BITS se nespustí. Někdy ji tam vůbec nevidím. Jindy provedu to, co píšou v tom článku (spustit ručně) a napíše mi to:
"V PC Local Computer nelze spustit službu ..systemroot..\system32\qmgr.dll,_1000 chyba 1290:0x50a " a toto hlášení mohu jen vzít na vědomí kliknutím na OK.

Na již zmíněné stránce MS bohužel vůbec nepopisují, co dělat v případě chyby 1290:0x50a - popisují tam jiné chyby.

Když hledám na webu řešení pro chybu 1290:0x50a , tak se dostávám na stránky jako např. tato, kde mě to nabízí stažení nějakého software, který sice chyby najde, ale abych je mohla opravit, musím se zaregistrovat. To jsem udělala 2x na málo používané emaily, ale ani jednou mi nepřišel emailem žádný kód, kterým bych ten opravný software "odemkla" a přiměla ho k opravě nalezených chyb.

Tak se Vás ptám: Prosím, nevíte někdo, jak zprovoznit Windows Update nebo jak přimět k činnosti službu BITS? Mám k dispozici ještě jeden funkční notebook též s WinXP home SP3, takže mohu z funkčního systému zkopírovat nějaké soubory - ale netuším jaké.

Nebo máte nějaké jiné řešení? Ideálně odkaz na nějakou utilitku, která by to "sama" opravila? Nebo mám udělat nějaký zásah do registrů - jaký? Nebo nějak opravit instalaci - jak? Originální CD s WinXP mám, legální licenci samozřejmě taky.

Děkuju předem všem rádcům. Už se s tím tady trápím tři dny, zkouším to furt dokola pomocí různých nástrojů, které najdu na webu, ale výsledek je nula.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny