Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Avast 2014 - přístup na internet jen přes httpS

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem a prosbou o radu ohledně antiviráku Avast!.
Aktualizovala jsem jej na nejnovější verzi (Avast! Free Antivirus 2014 9.0.2006) a od té doby se na většinu webových stránek (vč. seznam.cz, facebook.com, youtube.com, google.com...) dostanu pouze přes https, někdy ani to ne a stránky jsou pro mě nedostupné (a mohu je procházet jen přes stránky pro anonymní surfování; např. novinky.cz, stahuj.cz). Tyto potíže jsem zaznamenala u Google Chrome, IE i Mozilly. Kód chyby (Chrome): ERR_CONNECTION_RESET
Nastavení firewalls jsem nijak neměnila, nastavení prohlížeče Chrome (který používám jako výchozí, a proto jej zde uvádím) mám na doporučených "hodnotách" z of. stránek.
Avast! jsem přeinstalovala, pak kompletně odinstalovala a nainstalovala znovu, ovšem problémy přetrvaly.
(Při minulé aktualizaci na nejnovější verzi, předcházející verzi 2014, mi Avast! způsoboval do cca 15 minut od zapnutí PC jeho úplné "zamrznutí", kdy jsem jej musela vypnout natvrdo. Problém vyřešilo přeinstalování programu, ač asi 5x opakované, až jsem nakonec zjistila, že i přes ohlášení, že program byl úspěšně nainstalován, tomu tak nebylo a chyběl závěrečný krok... - tedy problémy s ním mám opakovaně, ale po jejich překonání jsem s programem spokojená.)

Mám Windows XP Professional; připojení přes wi-fi.

Setkal jste se někdo, prosím, s obdobným problémem? Jak se dá řešit?
Moc děkuji za jakoukoli pomoc a radu!

(P.S. Jsem víceméně laik, tak prosím o trochu shovívavosti.)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny