Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr touchpadu NEBO myši

Ahoj, divím, se že tahle věc ještě v linuxu ještě není. Jde o to, chci nemít aktivní touchpad, když je připojená myš. A chci aktivnní touchpad, když není připojená myš..

No tak jsem si udělal udev pravidlo:
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="input", KERNEL=="mouse[0-9]", ENV{ID_CLASS}="mouse", ENV{DISPLAY}=":0", ENV{XAUTHORITY}="/home/bs/.Xauthority", ENV{REMOVE_CMD}="/usr/bin/synclient TouchpadOff=0", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=1"

Problém, je ,že toto pravidlo NEFUNGUJE při startu systému. Což je většina situací, protože většinou při zapnutém systému se nestavá, že bych myš připojoval nebo odpojoval.

Takže když mám připojenou myš a zapnu počitač, tak funguje i touchpad, protože nevznikl žádný event. Možná by někoho napadlo touchpad zakázat. jenže pak kdybych neměl připojenou a zapnul ho, myš stal by se opačný problém. Touchpad by zůstal vypnutý, protože k žádnému eventu nedošlo?

Jde tento problém nějak řešit? Nebo existuje nějaké chytřejší pravidlo, které umí víc než tupé reagování na bylo odpojeno/ bylo připojeno, ale JE/NENÍ připojeno a aby se to chovalo správně? Případně jak to řešit elegantně (abych nepsal nic duplicitně). Nebo se to musí řešit nějak jinak uplně?

Předmět Autor Datum
Ví někdo? nový
mnua.al 12.11.2013 19:47
mnua.al
Ahoj, nevíte někdo? Tuhle základní věc potřebuji. Je to prosté! Aby fungoval buď touchpad nebo myš,… nový
mnua.al 29.12.2013 17:25
mnua.al
Já mám na NB přímo klávesovou fci... nový
dkgnfhc 29.12.2013 17:37
dkgnfhc
A jaký operační systém? A jak ta klávesa funguje? Vypne a zapne touchpad - nic jiného? To umím taky… poslední
mnua.al 29.12.2013 17:42
mnua.al

Ahoj, nevíte někdo? Tuhle základní věc potřebuji. Je to prosté! Aby fungoval buď touchpad nebo myš, ale jen jedno z toho. Ne obojí. A to i po čerstém startu systému , kdy je myš zapojena a nebo není.

A jaký operační systém? A jak ta klávesa funguje? Vypne a zapne touchpad - nic jiného? To umím taky - mě jde o to ,aby to co jsem srozumitelně popsal , aby fungovalo samo. Ve windows to jde jednoduše... stačí utilitce k touchpadu zaškrnout disable touchpad when mouse connected a funguje to samo....

Ono to udev pravidlo taky tak funguje, ale jen pokud dojde k odpojení nebo připojení myši... Takže to nefunguje po startu systému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru