Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Could not create direct3d device

Prosím o radu. Nainstaloval jsem jednu hru a při jejím spuštění se mi objevila hláška "could not create direct3d device" a hra se nespustila. Mám directX 9.0c (ten byl vyžadován) a grafickou kartu Intel Extreme Graphics 2. Nevíte co s tím?

Předmět Autor Datum
Ta integrovana grafika nema HW podporu DX9, ale len DX8. http://www.intel.com/products/chipsets/eg2/…
MM.. 04.12.2006 17:20
MM..
Neviem co chces na tej tvojej grafike hrat....to je tak na akceleraciu okien vo windows, a pripadne…
shiro 04.12.2006 17:25
shiro
Tie intel integrovane grafiky z chipsetov i855G a spol maju aj 3D akcelerator, takze hry sa tam aj h… poslední
MM.. 04.12.2006 17:39
MM..

Neviem co chces na tej tvojej grafike hrat....to je tak na akceleraciu okien vo windows, a pripadne aj videa, ale vobec nie na hry. Ale do kancelarie, tak akurat. Necuduj sa potom, ked niektore hry ti na tom nejdu. Skus sa kuknut do dokumentacie, zvycajne tam uvadzaju aj podporovane grafiky, na ktorych ta hra ide OK.
Na hry si kup Radeona, alebo GeForce.

Tie intel integrovane grafiky z chipsetov i855G a spol maju aj 3D akcelerator, takze hry sa tam aj hrat daju, ale samozrejme nie vsetky najnovsie hry kedze to nema HW DX9, a samozrejme nema to taky vykon jak najnovsie GeForce alebo radeony, su to vpodstate notebookove chipsety a notebookova grafika. Najnovsie intel integrovane grafiky (i945G a spol) maju aj podporu DX9 http://www.intel.com/products/chipsets/eg2/index.ht m, samozrejme nie je to nijak extra rychle ale spustit by mu to slo ak by mal novsi chipset.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru