Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Start PC

Dobry den,
aktualizoval som bios na zakladnej doske asus maximus VI hero z povodnej verzie na verziu 0903 z windowsu cez AI suite 3. nastavenia biosu som nemenil, vsetko bolo ponechane tak ako som to kupil, cpu tiez nepretaktovane. problem po aktualizaci biosu nastal v tom, ze ked zapnem pc tak sa po nejakych 2s vypne a potom znova sam zapne (niekedy to spravy aj 2x ze sa vypne a az na 3x sa uz normalne spusti a nabehne windows. niekde som cital, ze by to mohol byt test zariadeni pred startom, ale mne to prekaza a rad by som sa toho zbavil.
pc zostava: win7 64 ultimate, mb asus maximus vi hero, cpu intel i5 4670k, noctua nh-u12p se2, ssd 120gb sandisk extreme, hdd seagate 2tb barracuda 7200, ddr3 kingston hyperx blu 1600mhz 2x8gb, vga asus gtx 660 ti 3gb, enermax triathlor fc 82+ 650w

Předmět Autor Datum
Neřešil jste to již tady? Omluvte moji poznámku, ale zcela nechápu, proč jste BIOS aktualizoval -1.,…
windowsáč 23.11.2013 17:28
windowsáč
neriesil som to tu kedze sa mi to udialo pred 2 dnami. Odpovede typu preco som nieco aktualizoval mi…
Peter84 23.11.2013 18:21
Peter84
Otazka je, zda-li jsi to zaktualizoval spravne a aktualizace probehla OK? Pokud to nefunguje asi ne,…
RedMaX 23.11.2013 18:30
RedMaX
mne neprestalo nic fungovat, len sa chcem zbavit tej kontroly pri spusteni pc co priniesla ta nova a…
peter84 23.11.2013 21:14
peter84
Kdyby fungovalo, tak tu nebudete teď bečet! Znáte také velká písmenka? Výrobce nazývá desku takto. J…
ms 24.11.2013 08:57
ms
dal som default hodnoty podla vasej rady a je po probleme, startuje to na 1x. pravdepodobne za to mo… poslední
Peter84 24.11.2013 12:46
Peter84
Nevim tedy, jestli to k tomu patří, ale mě osobně se právě včera stalo to samé u desky AMD 990fx a m…
mikyq 24.11.2013 06:32
mikyq
Skusim pozret, konecne prva reakcia k veci.
Peter84 24.11.2013 10:29
Peter84

neriesil som to tu kedze sa mi to udialo pred 2 dnami. Odpovede typu preco som nieco aktualizoval mi nepomozu. ja davam aktualizovat vsetko a neviem preco by som nemal davat novsie verzie. aktualizacia prebehla priamo z windowsu cez softver od dosky kde ju ukazalo ze je dostupna, tak som to potvrdil, vsetko v poriadku az na to startovanie na 2x. skusal som dnes v biose vypinat rozne kontroly, resp. polozky okolo bootovania menit ale nic nemalo vplyv na ten start, ani reset biosu cez tlacidlo na zadnom panely. pisal som aj na podporu asusu, ale neviem kedy sa dockam odpovede.

Otazka je, zda-li jsi to zaktualizoval spravne a aktualizace probehla OK? Pokud to nefunguje asi ne, teda bud to zaktualizujes poradne a nebo to uz nepujde a budes muset navstivit nejaky lepsi servis, kde dokazou preflashovat BIOS te desky.

neviem preco by som nemal davat novsie verzie

tak jestli to stale jeste nevis i pres svuj dotaz tady, kdy ti to po aktualizaci prestalo fungovat, tak na to opravdu neni co rict.

mne neprestalo nic fungovat, len sa chcem zbavit tej kontroly pri spusteni pc co priniesla ta nova aktualizacia. myslim ze prebehla spravne, stiahlo, same nainstalovalo, resetlo pc, vsetko ide, len ked odpojim zasuvku a po jej zapojeni chcem spustit pc, tak najprv ide asi tak 2 sekundy, sam sa vypne na nejake dalsie 2 sekundy a znova sam zapne a uz nabehne windows. pokial nevypnem el. zasuvku tak sa pc spusti hned na 1x. neviem ako to mam este napisat.

Kdyby fungovalo, tak tu nebudete teď bečet!
Znáte také velká písmenka? Výrobce nazývá desku takto. Jen hazardér zbytečně flashuje BIOS, tj. firmware základní desky bez příčiny, což "novota" rozhodně není, a ještě ke všemu z prostředí víceúlohového os!
Přečíst manuál ZD, vstoupit do nastavení BIOSu a dát výchozí hodnoty (Default) a pak už nikdy si s ním nehrát a neflashovat. A to předpokládám, že se naflashoval správný soubor a nepoškozený soubor.

dal som default hodnoty podla vasej rady a je po probleme, startuje to na 1x. pravdepodobne za to mohli manualne pozadavane hodnoty ram a polozky okolo cpu. niektore som potom pozadaval spatky, niektore nechal na defaultnych hodnotach. aj tak po spusteni win si softver dosky optimalizuje tieto veci (cpu, ram, otacky ventilatorov atd., takze je jedno co je nastavene v biose). dakujem, tema sa moze uzavriet

Nevim tedy, jestli to k tomu patří, ale mě osobně se právě včera stalo to samé u desky
AMD 990fx a mě osobně to dělal SSD disk ze měl starý firmware, pc naběhlo a po nějakých
5 vteřinách se mi vyrestartovalo, po reinstalaci firmwaru začalo běhat bez problémů, takže doporučuji, zkontrolovat firmware SSD, ještě bych zkusil vyndat jednu ramku a nebo bych se podival na takty v biosu těch ram, ty taky po reinstalaci biosu dělají občas problémy. Ale jak říkám,nevim zda se jedná o stejný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru