Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DOTAZ - poskytoval - já - router

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, zdali má na tutu ,,věc" poskytoval právo. Vlastním vlastní wifi router, na střeše mám anténu (pro příjem WIFI internetu) - zařízení, které patří poskytovateli.

Nemohu se ale dostat do nastavení routeru, po zadání IP adresy routeru se mi v prohlížeči nic neukáže. Má poskytoval právo mi neudělit přístup do mého zařízení? Když bych si chtěl něco přes web. administraci nakonfigurovat, tak se mi nechce volat technika, aby při každém ,,prdnutí" sem dojel. Dík za radu :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přesně tak pánové, také si myslím, že poskytovatel má právo si heslovat jen své vlastní zařízení. Tu…
Deejay5 23.11.2013 18:41
Deejay5
Tudíž, jak budu vyměňovat tento router za nový, tak se ho jen zeptám na to, co tam mám nastavit a t… nový
ms 23.11.2013 20:10
ms
je pěkné ohánět se právem, ale když budeš mít router od poskytovatele kabelovky, taky tě do jeho nas… poslední
lední brtník 23.11.2013 21:04
lední brtník

Přesně tak pánové, také si myslím, že poskytovatel má právo si heslovat jen své vlastní zařízení. Tudíž, jak budu vyměňovat tento router za nový, tak se ho jen zeptám na to, co tam mám nastavit a tečka, že chci mít přístup do vlastního routeru. Nechci dělat NIC se zařízením, které je na střeše - anténa, která je pomocí kabelu zapojena do routeru uvnitř domu. Chci jen mít možnost se dostat do routeru, abych mohl např. změnit wifi. Chtěl jsem se jen ubezpečit, že na to nemá právo, až by mi po telefonu oponoval, že musí přijet technik a že vše nastaví on.

Tudíž, jak budu vyměňovat tento router za nový, tak se ho jen zeptám na to, co tam mám nastavit a tečka, že chci mít přístup do vlastního routeru.

Tedy, od vysokoškoláka bych očekával aspoň špetku logického myšlení a schopnost jasně formulovat myšlenku. Kvůli přístupu snad není nutné kupovat nové síťové zařízení?!
Jakou IP dostanete (předpoklad DHCP serveru), pokud se připojíte přímo k zařízení poskytovatele? Jaká IP adresa je přidělena, pokud je použit vlastní router? A co vůbec vyplňujete při pokusu se připojit do webové administrace toho svého zařízení? A jste přitom připojen "drátem", nebo WiFi?....

je pěkné ohánět se právem, ale když budeš mít router od poskytovatele kabelovky, taky tě do jeho nastavení nepustí. u tebe je přijímač a router oddělen, ale provider zřejmě zná své uživatele.

vyřaď router, připoj místo něj pc. dostaneš ip adresu? dostaneš se na net?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru