Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MikroTik - VPN Client pro určité lokální IP

Tak ono je to skutečně trochu překombinované to mít doma, ale cenově to vychází podstatně nejlevněji. Na 3 serverech mi doma běží momentálně 144 virtuálů, u nich platím jen elektřinu a linku, kterou v budoucnu plánuji vyměnit. To je cenově úplně jinde, než je mít v housing centru. (virtuály proto, že mi přijde jednodušší je spravovat - samozřejmě to někomu může připadat přitažené za vlasy)

Na iwstacku můžu mít 128 ip adres za 126 euro společně dvěma servery a virtuálním routerem, které budou obstarávat tunelový provoz. To je dohromady s elektřinou a linkou cca 5-6k.

Pokud jde takhle levně získat místo v housingu i s podobným rozsahem adres, bylo by to samozřejmě velice pohodlné a nejlepší řešení. Pokud jsem však dobře zkoumal nabídku tuzemských a především Pražských center, ceny jsou úplně někde jinde..

Upozorňuji, že se nejedná o žádné profi nasazení, ale spíše o experimenty pro vlastní využití.

// Tvůj příspěvek mě ponouknul znovu prozkoumat trh a možná, že máš skutečně pravdu. Například na superhostingu by se dalo podobné řešení sehnat za cca 4k. Zajímavé.. :-) Rozhodně to teď musím lépe promyslet..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny