Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MikroTik - VPN Client pro určité lokální IP

Omlouvám se za prodlevu, přes svátky jsem to nechtěl řešit.

Jedná se mi traffic exchange, konkrétně HitLeap. Můj projekt je v začátku a aplikace vyvíjená HitLeapem běží pouze pod windows. Do ověření funkčnosti se mi samozřejmě nechce pořizovat x licencí windows, takže používám nelicencované, navíc upravené (win7mini). Nepotřebuji, aby mi někdo v datacentru šťoural, co používám za systémy, případně nějaké popotahování s licencemi. Jak říkám, jedná se zatím o zkušební provoz. V budoucnu je určitě lepší pro ostré nasazení investovat do licencí a umístit stroje do centra, to je ovšem jiná pohádka.

Proto tedy i 144 virutálů, zbyly mi z minulého nakonec nefunkčního pokusu, využívajícího také unikátní ip adresy. Na každém běží jen jedna aplikace, přijde mi to elegantnější a robusnější řešení (i když stále nabastelné), než používat sandbox a více tunelů a ip ještě pro windows systémy.

Tak, teď, když víte o co mi jde, snad bude snazší nalézt řešení :-)

Začněme pro začátek třeba s 16 počítači v mé lokální síti, je jedno jestli virtuálními nebo fyzickými. Ty mají adresy 192.168.0.100-192.168.0.115.

K nim máme 16 vzdálených počítačů s veřejnými ip adresami, na každém z nich běží pptp server, který je dostupný na jejich veřejné adrese. Přiřaďme jim třeba 89.88.87.1-89.88.87.16.

Jak pomocí routeru (jedno jestli to bude na mikrotiku nebo jiném linuxovém systému), směrovat provoz z tunelů a do tunelů, na a z pc v lokální síti. Tak aby pc 192.168.0.100 vystupoval do internetu pod ip 89.88.87.1, 192.168.0.101 pod adresou 89.88.87.2 atd. atd.

Jde o to, aby po zapnutí lokálních strojů nebylo nic třeba nastavovat a rovnou se do internetu dostávali přes tyto veřejné nesdílené ip. Pokud by to bylo možné, zároveň bych na ně chtěl přistupovat pomocí vnc nebo rdp z lokální sítě, ale nutností to není.

Doufám, že jsem to zase nepopsal moc zamotaně a jde to pochopit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny