Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy při instalaci aktuelního MySQL

Po letech jsem si nainstaloval MySQL verzi 5.6.14. Co mne překvapilo při instalaci, že to nemělo průvodce, kde by se nainstalovaly parametry serveru a ani se nevytvořil soubor my.ini, aby šel ručně editovat.
Stejně tak v instalační sadě chybí MySQL Server Instance Configuration Wizard a když jsem použil starší stejnojmenný soubor, tak mi to při vytvoření a zápisu my.ini nahlásilo chybu.

Tak jsem si někde na webu našel vzorový my.ini a s tím jsem server spustil. Teď už můžu ten soubor spravovat MySQL administratorem, ale přesto nejsem schopen nastavit češtinu.
Na serveru i na klientovi mám nastavenu utf8 a collation na serveru = utf8_general_ci. Cvičně jsem zkoušel latin 1 i 2 i cp1250 a pořád nic.

Databáze si generuju z MS Access prostřednictvím programu Navicat.

Když se však na takhle vytvořenou databázi podívám ať už z Windows jakýmkoli SQL prohlížečem anebo třeba z iPhone, všude vidím místo některých diakritických znaků otazníky.

Domnívám se, že k problému došlo asi tím, že nemám ten defaultně vytvořený my.ini.

Jinak jsem zkoušel si nainstalovat MySQL i jiným způsobem a to prostřednictvím nějaké portable verze XAMPP a tam mi ta čeština normálně fungovala.

Nevíte co s tím, případně, kde sehnat nějaký lepší konfigurační soubor s pořádně nastavenou češtinou ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak Losi ještě jednou díky, ale já jsem to už vzdal a nainstaloval jsem si Xampp, kde mi MySQL cho… poslední
Tyson 30.11.2013 13:00
Tyson

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru