Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zprovoznění workstation Dell Precision 420 ( RIMM paměti)

Mám doma na vyzkoušení z bazaru dvouprocesorovou workstation Dell Precision 420. Nenaběhne, podle beep kodu je problém v pamětech, které jsou bohužel RIMM- mám jen jednu 128 a dvě 64 MB. Zjistil jsem, že tento typ pamětí musí být v páru, ale navíc musí být prázdné sloty obsazeny nějakými záslepkami. Jsou ty záslepky k sehnání? Někteří i velcí prodejci RIMM vůbec nemají v nabídce.Pokud jsou RIMM k dostání, jsou velmi drahé . Má cenu shánět aspoň ty záslepky? Myslel jsem, že PC rozprodám na součástky, ale v PC je GK Matrox G4+ , která je AGP Pro , SCSI HDD Fujitsu 9,1 GB a dva procesory PIII 600 MHz . Vrozené skrblictví a nostalgie mi brání dopustit, aby to skončilo u popelnice . Pomozte mi s rozhodnutím- shánět jinde nepoužitelné součástky, nebo to dát celé do šrotu? ( V kategorii POKEC je to záměrně )

Předmět Autor Datum
Taky mám sestavu s RIMM a je to jak říkáš. Čtyři sloty celkem a podle manuálu musí být paměti v páre…
Flash_Gordon 08.12.2006 12:18
Flash_Gordon
Sehnal jsem spojky do prázdných paměťových slotů a workstation jede. Dokonce se spouští Windows NT4… poslední
nononot 29.12.2006 07:26
nononot

Taky mám sestavu s RIMM a je to jak říkáš. Čtyři sloty celkem a podle manuálu musí být paměti v párech, pokud
nejsou obsazeny všechny sloty, ale jen 2 tak ve zbylých dvou slotech musejí být záslepky.

Odpověď: Je to past. Nemá cenu za takové prachy do toho přidávat paměť.
Do šrotu to dávat nemusíš. Zkus sehnat dvě záslepky pak ti to pojede se 2x64MB nebo ještě jednu 128MB a pak tam budeš mít 2x64 + 2x128 Ale pozor na sloty. Všechny dvojice pamětí musejí být v těch nutných, pár stejně velký.

Sehnal jsem spojky do prázdných paměťových slotů a workstation jede. Dokonce se spouští Windows NT4 ze SCSI disku, ale chce heslo. Dal jsem do PC IDE disk s Win 98SE s neoficiálním SP a nabíhá to pěkně. Zkusím nainstalovat OS, který mi bude podporovat dva procesory. Ještě musím taky pořešit chlazení- na procesorech jsou jen pasivy a větrák vzadu na case se netočí. Při spouštění PC se zobrazuje zpráva, že minule došlo k přehřátí.
Za 200 kč, které mě to stálo je to slušný stroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru