Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi rušení

Dobrý den,

mám spíše dotaz, než problém.

Již asi 6 let mám wifi od poskytovatele CZFO.net v Ostravě. S drobnými problémy jsem v pohodě fungoval. Vzhledem k tomu, že jsem od vysílače cca 110 metrů, jsem nemíval problémy s pingem ani se ztrátou packetů. Rychlost jak dwnl tak upl byla dle smluvených podmínek + - vždy v pořádku. Ping jsem ve hrách míval cca okolo 40-50. Sníh, déšť, slunce, mlha... nikdy mi nic nevadilo.

Je tomu cca měsíc a půl, co hraju World of Tanks a tehdy jsem začal pociťovat výpadky, které mi potvrdily mou teorii, že cca 5 mesíců mívám střídavé výpadky kompletně celého připojení.

Do té doby jsem to pozoroval u sledování videí online. Video se "stahuje" (načítá se dole šedý proužek) a pak se prostě zastaví a stojí, i když se posuvník blíží k tomu bodu. Video se logicky zastaví a například 5 vteřin čekám, než zase vystřelí(klasickou rychlostí, jakou mám mít) kupředu, aby se za cca 10 - 15 vteřin opět zastavilo.
Ve hře se to projevuje tak, že mi naskočí ping 999 a za cca 5 vteřin zase hra běží jak má (ping cca 40-50). V podstatě se to stává nehratelné, stejně jako sledování videa.

Problém jsem řešil se svým poskytovatelem, který mne neodbyl a poctivě sledoval traffic a konzultoval se svými odborníky. Dokonce jsem na vysílači jediný odběratel! Potvrdil mi, že je okolo spoustu domácích wifi sítí (každý musíte sedět s noťasem na hajzlíku? :-D ), což se dalo čekat... Problémy jsou nejhorší při špičce. Mimo špičku a v noci internet funguje jak má.

Ke všemu byla má anténa a vysílač nastaven tak, aby vnímal signál pouze navzájem...

Otázkou je! Když se jedná o rušení, tak proč, do háje, nejede ve špičce wifi POŘÁD naprd? Proč 10 vteřin nejede a minutu jo?

Dotaz proto, že cca za 3 týdny přecházím na optiku od Pody, ale stále mi to vrtá hlavou. Když je wifi zarušená, proč někdy jede?! Zpočátku jsem měl pocit, že někdo dokázal obejít dělení a v momentě, kdy stahuje / klikne / pustí si video mi prostě naskočí 999ping a videa se zastaví... "že mi krade rychlost". Jenže toto mi bylo vyvráceno :-(

Prosím, pomozte mi osvětlit tento problém! Chci být chytřejší! :-)

Děkuji za dočtení a případné komentáře!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny