Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit barvy na monitoru LG IPS235P?

No tak jsem si to snad zase opravil ku prospěchu. Ještě než jsem to totálně rozdrbal, uložil jsem si profily ICC jak pro externí monitor, tak pro notebook stranou a jal se obnovovat systém ještě do doby, kdy CCC fungoval, kdy vlastně fungoval celý počítač v pohodě. Takže jsem se na podruhé trefil a CCC rozjel, opravil si obraz. A dokonce se mi podařilo nahodit si zpátky ICC profily ze zálohy. Vypadá to, že je obraz takový, jaký sonda vyplivla.

K té kalibraci. Používal sondu Xrite, přesný typ nevím, ale údajně stála něco kolem 6500 Kč. Kalibrovat tiskárny prý neumí, údajně je na to potřeba jiná, podstatně dražší sonda, kterou nemá. Nicméně při kalibraci mého externího monitoru říkal, že se to moc nehýbe. Údajně se změny při každém zmáčknutí tlačítka v menu OSD, ať už gamma, kontrast nebo barvy projeví na sondě ihned, u mě mohl mačkat RGB jak chtěl, ale výsledek se nedostavoval. Možná to mohlo (ale i nemuselo) být způsobené tím, že jsem si upravil barvy v CCC (nicméně jsem je, když to ještě šlo, nastavil do výchozího nastavení). Také říkal, že i ty přednastavené režimy (kromě jednoho) nejsou vůbec dle sondy zkalibrované. Vypadalo to, že je v časovém presu, což asi byl, takže do původního nastavení grafiky se nedal (i kvůli nefunkčnímu CCC), jen monitor vrátil do továrního nastavení.

K tiskárně se vůbec nedostal, řekl mi, že si mám někde na netu najít ICC dané tiskárny, případně při tisku fotek ve fotolabu si od nich vyžádat jejich ICC profil.

Nevím, no, moc z toho moudrý nejsem a bylo to všechno tak rychlé, že jsem se ještě na půlku věcí, co mě zajímala (např. v Lightroomu) nezeptal.

Tak zvažuju, že bych nahrnul monitor, notebook a tiskárnu do auta a vydal se asi k tobě... Nebo taky uvažuju o tom, že bych si koupil sondu já, zformátoval disk, přeinstaloval Windows, vrátil vše do továrního nastavení a začal úplně od začátku. Nicméně s tím nastavením tiskárny nevím, která bije...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny