Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit barvy na monitoru LG IPS235P?

A ještě něco, abych toho neměl málo k přemýšlení.

Profil vytvořený kalibrační sondou se uloží a monitor tedy zobrazuje po kalibraci přesné barvy. Až budu mít zkalibrovaný monitor, tak si můžu upravit fotky podle svého. Tyto fotky budou tedy barevně věrné (stejně zobrazené) na všech kalibrovaných monitorech. Je to tak?

Ale budu-li chtít tyto fotky vytisknout, tak musím vždy importovat do počítače profil tiskárny nebo minilabu. Např. u minilabu se domluvím s jejich pracovníky, že mi pošlou jejich profil, já si ho např. v Lightroomu importuju a dám si zobrazit náhled, jak to bude na jejich papíře a dle jejich barev vypadat. Je to tak?

***

Ještě jedna moje hypotéza ohledně (dle sondy) nepřesné kalibrace. Právě jsem se podíval ještě na ten výstupní list o kalibraci, který vydal výrobce monitoru jako potvrzení o kalibraci a naměřených hodnotách.

V něj jsem vyčetl, že teplota barev byla 6500K (o čemž jsme se bavili, že to vlastně nevím, zda se to při kalibraci dodrželo nebo byla nastavena na 5000K) a že kalibrace výrobce byla provedena přes DVI vstup. Já mám od začátku monitor zapojený pouze přes HDMI kabel, přes který jsem dělal i kalibraci. Je možné, že toto (DVI vs HDMI) by mohlo mít na kalibraci takový vliv???

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny