Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Menu webu pomocí IFRAME - bezpečnostní riziko?

Prosím zkušené o názory. Brácha mi tvrdí, že webové stránky s menu dělaným pomocí IFRAME se nemusí někdy správně zobrazit, neboť bezpečnostní politika v některých sítích prý může zakazovat zobrazování částí stránek s IFRAME, že to může být vyhodnoceno jako bezpečnostní riziko. Co si o tom myslíte Vy?

Ptala jsem se bráchy, jestli nemá na mysli FRAMES, ale ne, prý hovoří opravdu o IFRAME. Domnívala jsem se, že menu pomocí IFRAME by mohlo být čitelné a použitelné snad ve všech prohlížečích, ostatně i Yuhů na JPW píše o iframe celkem příznivě.

V oblasti webu jsem BFU a lama :-[ Kromě tabulek a rámců jsem konečně zvládla i iframe - a teď zjišťuju, že to taky není to pravé? Achjo :-/ Děkuju všem ochotným, kteří mi to srozumitelně vysvětlí ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
riziko to nie je, pretoze iframe nema pristup ku citlivym informaciam parenta, napr. cookies. jedine…
IgorK 11.12.2006 20:42
IgorK
riziko to nie je IgoreK, mockrát děkuju, věřím Ti. Popravdě řečeno, moc jsem bráchovu tvrzení nevěř… poslední
Eva_M 11.12.2006 21:09
Eva_M

riziko to nie je, pretoze iframe nema pristup ku citlivym informaciam parenta, napr. cookies. jedine nebezpecenstvo(aj ked to nie je bezpecnostne riziko) je, ze tam moze napr. bezat javascript kod s nekonecnym cyklusom pouzivajuci alert, alebo po odkliknuti a odsuhlaseni uzivatelom sa moze nainstalovat activeX prvok. nepoznam firmu, kde by bezpecnostna politika zakazovala pouzivanie iframes, pretoze 99% webov ich pouziva. pokial je este iframe na tej istej domene ako parent, tak tam uz vonkoncom ziadne riziko nie je. co si tam das, to tam mas.

riziko to nie je

IgoreK, mockrát děkuju, věřím Ti. Popravdě řečeno, moc jsem bráchovu tvrzení nevěřila, ale jistá jsem si nebyla. Jen jsem si říkala, že kdyby IFRAME znamenal nějaké riziko, tak by jej nedoporučoval Yuhů na JPW ani řada dalších. Takže iframe budu v klidu používat, děkuju Ti :beer: a děkuju i všem ostatním za rady :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru