Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvoltování 5970... NA 400W ZDROJI!

Zdravím všechno obecenstvo.

Má GTS 450 DDR3 mi udělala papá, a nyní jedu na zobrazovadle HD 2000. Ta mi ovšem na blbiny nestačí, takže jsem se odhodlal k prohrabavání grafik.

Čirou náhodou jsem našel rovnou duální 5970 a tu mě napadla totální hovadina - strčit kartu s 294W TDP do mého počítače s 400W Seasonicem! (Klasický ET F3 bulk, 17+17 větve)

Samozřejmě, nechci jí odrovnat kartu ani zdroj. Chci jen udělat provizorní hnusně řešené řešení, než se našetří na axi. 290tku a nový zdroj. I když dosavadní bude potrápen zdroj, a o pár měsíců mu bude životnost snížena.

Má otázka tedy zní - má někdo zkušenosti s podvoltováním a podtaktováním této duálky (Či rady u ostatních), abych se vešel do max. TDP 250W, či ještě míň? V počítači tluče ještě i7-2600K na základní frekvenci a samotný zdroj je asi jen 3/4 roku starý :)

Potřebuji hlavně nějaké výkonnější zobrazovadlo. Nejlépe by bylo, kdyby jedno jádro šlo dát trvale do sleep modu, což ovšem myslím nejde. O MS mi nejde, s tím se smířím. U duálek to není neobvyklé.

Absolutně se vás neptám na to, jestli si koupit novou grafickou kartu a neriskovat výbuch. Svou otázku již jsem napsal :)

Za jakékoliv využitelné poznatky děkuji :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny