Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové připojení ADSL

Zdravím a mám dotaz. Po roce a půl lagování sem ukecal rodiče, aby začli shánět nový internet.ADSL se nám zdá jako nejlepší volba, ale máme pár dotazů, na které nám stránky poskytovatele nebyly schopny odpoědět.

1) Jak je to se vzdáleností modemu od telefonní linky ("připojit k rozbočovači ADSL modem volným kabelem"). Je teda jedno, jestli od skříňky, kterou nám před X lety pořídil Telecom, povede padesátimetrový drát do druhého patra a tam bude rozbočovač, ze kterého po pul metru vyleze telefonní zásuvka a z druhé díry dvoumetrový kabel k modemu? Tyhle rozbočovače se mohou i větvit? (že v prvním patře jeden dám před telefon a drát zavedu do druhého patra. Tam dám další před telefon a modem) Vyveďte mne prosím z omylu, pokud sem to někde pochopil špatně

2)Padavost - kamarád mi řekl, že nemám za nic brát USB modem, který poskytovatel nabízí zadarmo k připojení, ale investovat 1300 do modemu se čtyřmi ethernet výstupy. Je výběr modemu jediná příčína padavosti připojení, nebo může vadit něco dalšího?

3)Staré vedení - telefon se u nás zaváděl před dvaceti lety, od té doby neprošla skříňka v rohu domu žádnou revizí. Ikdyž ADSL.cz tvrdí, že služba je u nás dostupná, není možné, že například kvůli staré skříni nebo tenkému "zvonkovému" drátu bude dělat připojení paseku, nebo dokonce nepojede vůbec?

4)Existuje nějaký způsob, jak tohle všechno zjistit a ověřit, aniž bychom službu zatím pořídili? Přijde mi to jako kupování zajíce v pytli...

Všem děkuju za názory, rady nebo zkušenosti

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam doma od CRa ADSL premium 1024/256 s modemem Xavi 7822 Jede to pul roku a vsechno je bez problemu…
Mewoack 16.01.2007 11:56
Mewoack
No my vezmeme tenhle modem, protoze je momentalne nejlevnejsi...nechceme ho ani pouzivat jako router… poslední
Steve 16.01.2007 14:57
Steve

Mam doma od CRa ADSL premium 1024/256 s modemem Xavi 7822
Jede to pul roku a vsechno je bez problemu (ping na seznam.cz je v prumeru 20ms v nezatizenem stavu, pri plnem vytizeni linky je to kolem 60ms).
ALE... modem mam zapojeny jako bridge k linuxovemu routeru. Z hodne mist jsem totiz slysel, ze tento nymandacky modem dost hrube nezvlada NAT, protoze ma malou NAT tabulku a pri navazani vice spojeni klekne.

Takze shrnuti: Xavi ano, pokud zapojite za neho nejaky dalsi router (bridge). Nikdy bych ho nedoporucil pro routovani, protoze to asi moc neumi.

Jinak USB modemy jsou uplne OFF...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru