Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router s DHCP serverem

Zkusime to trochu zkonkretizovat :-)

Ve firme je ADSLko, pres ktery k nam tece net (bohuzel vsak nemam pravomoce ho spravovat a mit nemuzu - spolecnost poskytujici net mi neda prava ke sprave).Pres tohle ADSL jedou i telefony.

Minuly tyden se stalo to, ze ADSL router proste zatuhl..hruza!! Nesli ani telefony, ani sit. Takze jsem musel ADSL restartovat.
A po restartu ADSLka pridelil DHCP server jinou IP adresu nasemu datovemu serveru, coz se podepsalo na nefunkcnosti nekolika programu - napr. programy pracujici pres MySQL databaze na nez bylo odkazovano IP adresou a ne jmenem toho datoveho serveru prestali fungovat atd.

A ja bych teda chtel takovej router mezi ADSL a mezi podnikovou sit, ktery by mi umoznil, aby i pri vypadku proudu, ci co ja vim jake komplikace, se IP jednotlivych PC neprecislovala..tzn. jde jednoznacne nastaveni IP v navaznosti na MAC adresu.

A protoze dost casto pridavam nove PC do site, je pro me teda jednodussi napsat jednu MAC adresu do routeru, nez-li vyuzivat statickych IP adres, ktery by byly pro tento ucel nejlepsi. Ale s tim je moc nastavovani - to je IP, maska, brana a DNSka na kazdem PC...proste dynamicke pridelovani je pohodlnejsi..co si budeme povidat :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny