Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DLNA - zobrazeni medii na TV Samsung

Dobrý den,

k své TV Samsung UE40ES5500 jsem zakoupil NAS server D-link 320LW, podle návodu naistaloval, spustil UPnP server resp DLNA, nahrál na disk různá média, tzn hudbu většinou ve formátu mp3, video ve formátech avi, mkv apod.

Následně bych rád tyto media spouštěl na své televizi. TV zobrazuje NAS server v nabídce Source - po otevření vidím 3 složky: Music, Video, Photo. Bohužel všechny 3 jsou prázdné (až na složku např All video ve složce Video), tzn žádné multimedia televize nezobrazuje.

Kontroloval jsem v Pc zdali jsou opravdu soubory na disku - jsou. Jak na samotném síťovém disku, tak i media serveru který se vytvořil po zapnutí DLNA serveru. Jediné kdy tyto media nevidím je televize Samsung. Samotný manuál mě k řešení nenavedl. Po hledání na internetu jsem našel kusé informace jako: Samsung toto neumí, Twonky server, Servio apod. Já ale stále doufám, že televize tento základní úkon umí a je pouze chyba v nastavení apod.

Myslím, že chyba nebude v tom, že televize neumí přehrávat tyto formaty (jako napr kontejner mkv) všechny videa jsem schopen na televizi přehrat např z externiho disku.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny