Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kombinace ruznych Ram

a rozdelenie pamatoveho priestoru?

Win defaultne vie pouzit max. 2GB pre aplikacie (zbytok pre kernel), ale mal by pisat ze kolko ma celkovo pamate a nie 2GB (tusim som uz davnejsie diskutoval s niekym komu to v ovl.panely-system pisalo ze pouziva 3.2GB apod.) takze nechapem preco to tebe pise 2GB, ale ok.
Pozri si C:\boot.ini (syst. skryty), tam sa da doplnit switch /3GB (dufam ze mas aspon SP1), alebo switch /PAE (ak to bude blbnut tak v nudzovom rezime to zmenit nazad, nudzovy rozim by mal byt vzdy bez /PAE).
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Bcs%3B833721 &x=14&y=13

Vseobecne si nie som isty ci to vobec k niecomu je, ak bezna XP aplikacia asi viac ako 2GB nevyuzije (jedna aplikacia), len ak je napisana aby vyuzila prednosti toho /3GB.
Mat viac ako 2GB na WinXP je podla mna plytvanie peniazmi :-) Na server hej, ale potom normalny serverovy OS a nie Win-detsku-hracku.

Este ma napada mohol by to rozdelit schvalne BIOS na 2GB npormalne a 2GB pre PAE, skus sa pozriet v BIOSe ci tam nemas nejake nastavenie ohladom PAE alebo nieco s memory >4GB alebo ako to mozu este nazyvat.

P.S. ja osobne sa s viac ako 2GB zatial nestretavam (ani v praci - zatial pre priemyselne blbosti 1GB staci :))) takze prakticke skusenosti s /PAE nemam, len "teoreticke" :))

P.S.2. ak ide len o to aby to nejaky program vypisal ze mas 4GB, tak na to kasli, a nechaj to tak ako je, Win uz to nejako pouziju co vedia a co nevedia to nepouziju, mas tam maximum co pouzit vedia :-) Mozno ti vypise sisoft sandra alebo everest, v informaciach o MB ze tam mas 4 moduly po 1GB, to staci, nie? :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny