Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aký 8-portový router by ste odporučili?

Já pendluju mezi Mikrotikem a UBNT, každá technologie se mi osvědčuje na něco jiného. Co se týče RouterOS, tak proti němu nemám výhrady. Výhrady mám proti jiným deskám, teď zrovna se chystám na výměnu kondenzátorů na další z nich (po třech letech). To je obrovská slabina.

Osvědčil se mi UBNT Edge router, díky HW offloadu je to opravdu sakra rychlý a zvládne to routovat 3Gbps. HW offload je i na IPSec VPN i IPV6. Takže ten postupně přijde jako router na všechny lokality.

PtP WiFi spoje teď zajištují zařízení od Ubiquiti, ale chystám se pro nový spoj už nasadit Mikrotik (Konkrétně řadu 900, které mají 1Gb rozhraní a 5GHz N wifi). S dvěma páry těchto zařízení se pak dá vybudovat PtP spoj s téměř 300Mbps full duplex (samozřejmě ne jen na nich samotných) a pro mě zásadní výhoda, napříč PtP spojem se (jen mezi těma dvěma wifinami) dá postavit EoIP tunel, takže v podstatě L2 spoj (bez neduhů wifi, protože bezdrátově jdou jen unicast pakety a ještě bezstavového GRE), takže tunely nemusím řešit na routrech, pro ně to bude normální kabelový ethernet.

No a klientský přístup, tak tam to jednoznačně vyhrává Ubiquiti Unifi. To prostě nemá konkurenci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny