Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se vypne a naskočí až když se mu chce - baterka v háji?

Zdravím, notebooky nejsou moje parketa, takže se zeptám (:
Mamka má notebook. Asi před půl rokem odjela na dovolenou.
Druhý den volala, že strčila do notebooku sluchátka, notebook se vypl a už nejde zapnout. Poradil sem jí vyndat a zandat baterku, což jsem odposlouchal z internetu od kolegů a kolegyň. Bohužel nevěděla, co přesně baterka u notebooku je, takže celou dobu odpojovala a zapojovala napájecí adaptér.
Takže 14 dní na dovolené byla bez notebooku.

Když přijela domů, vyndal a zandal sem baterku, notebook naskočil.
Půl roku bylo vše v pořádku. Před týdnem odjela mamka na školení do Vyškova. Druhý den volá, že do notebooku strčila externí disk, notebook se vypl a nejde zapnout.
Jelikož už jsem ji naučil, co je baterka a jak se vyndává, tak věděla co dělat. Bohužel nepomohlo. Další den volá, že když už se rozhodla notebook schovat zpět do tašky, zkusila ho naposledy zapnout a on se rozjel.

Teď se ho bojí dotknout, aby zase ta mrcha líná nezdechla.
Na notebooku prý svítí oranžově led dioda s logem baterie.

No můj dotaz je jednoduchý, opravdu za všechno může vadná / vybitá / divná baterie? Měl jsem za to, že notebook nepotřebuje k chodu baterku, když je připojen k síti.
Nebo jaký úkol ta baterka přesně plní, když dokáže napravit takové problémy, že notebook zase naskočí, i když celou dobu jede připojen k síti a nikoliv na baterku?

Pokud je to baterkou, za kolik a kde bych mohl sehnat novou (bojím se těch temných stánků, kde mi prodají za plnou pálku rok používaný šmejd).

Notebook je http://www.alza.cz/asus-k53sd-sx227v-hnedy-d292444 .htm

Děkuji za nové informace a rady ((:

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny