Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tiskárna a disk v síti přes print server

Ahoj. Chci zapojit tiskárnu a disk do sítě. Obě mají pouze usb. Koupil jsem print server REPOTEC RP-UB-2801A. Zapojil do sítě, zapojil USB pomocí USB HUB. Nainstaloval program z přiloženého CD. Obojí v PC vidím, ale tak jako dříve. Tiskárnu nikoli síťovou, disk né síťový ale v TENTO POČÍTAČ. Vše funguje, tiskárna tiskne, disk načtu. Myslím si, to jsem ještě nedělal, že když program nainstaluju i do ostatních počítačů tak to tam uvidím stejně. A ted můj dotaz. Proč se to nechová jako síťové. Proč nenainstaluju tiskárnu jako síťovou, proč disk nevidím v MÍSTA V SÍTI. Kdyby se to chovalo jako síťové tak mohu disk zdílet i v TV. Ale takhle ne. Je to tak normální, a nebo se to někde nastavuje? Na všech PC mám WIN XP. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak vidíš disk a tlačiareň ako USB, tak si ich pichol do usb PC a nie routra, alebo je ten soft od ro… nový
sakraforte 20.01.2014 18:30
sakraforte
Sorry, ale do USB jsem to fakt nepichol. Na ostatních PC mi program píše že danné zařízení je obsaze… nový
kryštopf 20.01.2014 19:04
kryštopf
Podporuje ten router pripojenie viacerých USB zariadení naraz ? nový
sakraforte 20.01.2014 19:13
sakraforte
Ano, podporuje. Teď jsem do něj zapojil webkameru a taky funguje. Ovšem opět se tváří jako lokální. nový
kryštopf 20.01.2014 19:20
kryštopf
odkazy na firmware/manual http://www.repotec.com/products/PrintServer/RP_UB2 801A/RP_UB2801A_1.asp s… poslední
sakraforte 20.01.2014 19:30
sakraforte

Ak vidíš disk a tlačiareň ako USB, tak si ich pichol do usb PC a nie routra, alebo je ten soft od routra taký vymakaný, že to dokáže takto emulovať a to by si mal byť skôr rád, ako sa sťažovať. Na ten disk/tlačiareň sa dostaneš zo všetkých počítačov ? Ukáž screeny vlastností tých zariadení. Ak sa disk javí ako lokálny, nastav mu zo srandy zdielanie a pripoj si ho na TV.

Sorry, ale do USB jsem to fakt nepichol. Na ostatních PC mi program píše že danné zařízení je obsazené. Tedy připojím se na disk i na tiskárnu z kteréhokoliv PC, ale vždy jen z jednoho. Ze dvou či více současně nelze. Nazdílet disk jsem zkoušel, televize ho vidí ale musí být zapnutý PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru