Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poraďte prosím s napájením rádia...

Mám přijímač Grundig Yacht Boy 80.Předtím jsem měl Panasonic. Ten měl možnost být připojený rovnou na 220,měl v sobě trafo a když se odpojil od napětí tak paměti stanic v něm byly napájeny z baterií. Mám to stabilně postavené v pokoji ale NECHCI mít stabilně v zásuvce zdroj. Problém je ten že tenhle Grundig jede jen buď na baterky nebo na zdroj. Když zasunu napájecí konektor od zdroje tak se odpojí baterky.Tudíž kdybych vytáhl zdroj ze zásuvky, musel bych vytáhnout i napájecí konektor z rádia.A to se mi taky nechce s tím takhle furt verglovat....Na tom Panasonicu jsem měl na šňůře vypínač,cvaknul jsem a hotovo.Tady když odpojím zdroj tak mám po třech minutách smazané paměti stanic...
Přemýšlel jsem řešit to páčkovým přepínačem - na ten by šlo ze sítě a ten by buď připojoval zdroj k síti nebo druhou polohou připojoval napájení baterií. Ale je to trochu dost těžkopádné řešení.Rádio je nové, nechci se v něm vrtat a letovat napájecí zásuvku a předělávat to. Ani nakonec nevím jestli bych se tam nějak dostal a jestli by to pomohlo, jestli to není uvnitř řešené nějak elektricky.
Takže může mi někdo něco poradit ??? Díky za každý nápad.

Předmět Autor Datum
Tak to je pekny srot ked to je riesene takto ako pises. Ak nechces zasahovat do radia tak to budes m… poslední
MM.. 21.12.2006 16:19
MM..

Tak to je pekny srot ked to je riesene takto ako pises.
Ak nechces zasahovat do radia tak to budes musiet vytahovat, nic ine ti neostava.
Jedine ze by si zapojil baterky cez diodu na napajaciu snuru co ide zo zdroja ( a tu tiez cez diodu), ale to by potom chcelo viac informacii napr. kolko to radio zere (maximum a kolko v kludovom stave)... A bolo by treba bastlit kabel a pajkovat diody a mat baterky mimo radia atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru