Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velikost Ramdisku

Chtel bych pozadat o radu, jaka je optimalni velikost ramdisku pro pouzivani jako cache pro prohlizec firefox a take pro TEMP a TMP ze systemu. Jako systemovy disk pouzivam SSD a tak bych rad odvratil "zbytecny zapis na systemovy disk. Jelikoz mam 8Gb ram a hry moc nehraju tak bych obetoval Ram na vytvoreni ramdisku. A jeste bych chtel radu ohledne ulozeni ramdisku na hdd pri vypnuti pc, funguje tedy tato polozka tak ze pri vypnuti pc se mi vyprazdni ramdisk do img na hdd a po zapnuti pc se opet nacte z hdd?

Pouzivam program RamDisk Plus 10.0.

Předmět Autor Datum
Co máš za disk, že se ho bojíš používat na ne tak malé množství dat? Ty máš v plánu tu cache v ramdi…
mnua.al 26.01.2014 09:41
mnua.al
1) Ramdisk jako cache prohlížeče je dobrej nápad, ale to snad mají ty prohlížeče už zmáknutý, ne? Po…
Pavel 26.01.2014 09:43
Pavel
Dlouho pouzivam VsuiteRamdisk, umi pri vypnuti ulozit img, zvoleno 512MB. FF bohuzel neuklada jen do… poslední
AD. 26.01.2014 10:08
AD.

Co máš za disk, že se ho bojíš používat na ne tak malé množství dat? Ty máš v plánu tu cache v ramdisku synchrononzovat na disk při vypnutí atd? Pokud ne, nevidím důvod, aby se vyráběla "jakoby" disková cache v ramdisku, když stačí nastavit zvětšit cache v paměti a diskovou vypnout. Někde v about:config, víc nevím.

1) Ramdisk jako cache prohlížeče je dobrej nápad, ale to snad mají ty prohlížeče už zmáknutý, ne? Pokud ne, tak vyhraď orientačně/pokusem 1 GB, no a pokud by to nestačilo, můžeš buď jeho velikost zvýšit, nebo po pár hodinách prohlížeč ukončit, vyčistit ramdisk a znovu pokračovat.

2) Ramdisk jako TEMP a TMP adresář by byl dobrej nápad, ale při instalaci novýho SW by se zde mohly uložit info, potřebný pro dokončení po restartu; no a to je docela problém, protože obvykle/vždy se obsah ramdisku restartem ztrácí. Nenávratně a navždy.

3) Perzistentní ramdisk ("data vydrží restart") je tak trochu chiméra jako suchá voda; i když nějaký řešení existuje, obávám se ale, že po restartu bude obsah perzistentního ramdisku k dispozici až pozdě na to, aby se dokončila např. zmíněná instalace novýho SW.

Nejlepší ramdisk co znám, spolehlivost, konfigurace, možnost zařídit aby byl persistentní (což se musí nakonfigurovat) je ImDisk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru