Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafik nebo Programátor ?

Zdravím, chtěl bych trochu poradit. Je mi 16 let a studuji na škole informačních technologií. Prvně jsem šel na tu školu kvůli grafice. Baví mě grafika :) chtěl bych dělat 3D grafiku, VFX effekty. Každopádně baví mě i programování. Né tolik jak grafika, ale baví. Ve druháku si budeme dávat zaměření. Budu volit mezi grafikou a programováním. A nevím co si vybrat :/ nemyslím jen kvůli škole, ale i kvůli práci v budoucnu a učení doma (nehodlám se učit jen to co se bude brát ve škole, chci toho umět víc a dosáhnout těch lepších pracovních pozic v budoucnosti). Vybral bych si asi grafiku, ale je tu pár problémů... Naše grafikářka je HROZNÁ! neumí vůbec učit a je dost přísná. Kdybych si vybral grafiku, tak nevím jestli bych tu školu dodělal (kvůli teorii)... což by ještě nějak šlo, ale nejvíc mi vadí, že na grafiku nemám talent. Neumím kreslit a estetické cítění.. mno nevím jak s tím na tom budu.
U programování to je zas naopak. Potřebuji matiku a logické uvažování.. Matika mě dost baví :) a logické uvažování si myslím, že mám na dobré úrovni. A myslím, že větší uplatnění v ČR je jako programátor... Grafik bych mohl byt možná tak web designer, nebo dělat loga. Dobrých VFX a 3D studii tu asi moc nebude. A to bych zas tak úplně nechtěl :/

A jen tak mimo, jestli někdo dělá programátora nebo grafika. Jaký je plat takových už těch zkušenějších grafiku či programátoru, co už v tom oboru dělají nějaký ten pátek.

Díky za jakoukoliv odpověď :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na jake škole studuješ? nový
extromen 01.02.2014 16:49
extromen
Purkyňka poslední
Qu4k 01.02.2014 17:31
Qu4k

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru