Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rada ohledně televize

Ja jsem o tom premyslel, protoze se nikde nic nez marketingovy zvasty nedoctes a dospel jem k tomu, ze ti nic na 400Hz byt dopocitavano nemuze. Rekl bych to asi tak, kde nic neni, tam ani oko nebere. :-)
Kdyz mam panel, ktery fyzicky umi 50Hz, jinymi slovy 50FPS, to je rekl bych presnejsi, protoze u LCD k zadnym kmitum nedochazi, proste se jen meni snimky. Tak si muze procesor dopocitavat treba do aleluja, ale vic jak 50FPS na konci neni. U TV, ktera umi 100Hz (100FPS) muze byt obraz dopocitavan do tech 100FPS. Teda pokud mam bezne bluray rip s 25FPS, tak ta TV si to dopocitava na 50FPS, teda kazdej druhej snimek je falesnej nebo na 100FPS, tam je jenom jeden ze 4 snimku pravej (Edit: je nutno vzit v uvahu, ze se jedna o pocet snimku v jedne vterine, teda pokud ti je za stejnej casovej okamzik dopocitan jeden nebo az tri snimky je asi o neco lepsi, kdyz jich je dopocitano vic, pokud jsou dopocitany dobre, zalezitost softwaru TV), zbytek je dopocitanej a vic to proste bejt nemuze. U TV vysilani na 50i se u 50Hz nedopocitava nic a u 100Hz se dopocitava kazej druhej snimek. Vic to nejde.

No a ruzne ty CMR a obdobne technologie ostatnich firem jsou prave tohle dopocitavani, ktere "obohacuji" jeste o dalsi vyfikundovanosti jako je rychle blikani LED diodama, pry je tak obraz zdanlive plynulejsi, pridavani cerneho mezisnimku, ktery udajne stabilizuje obraz a dalsi podobne hovadiny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny