Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o vysvětlení ke Správě disků

Pěkný večer,
rozhodla jsem se k totální přeinstalaci synova starého PC. Měl v něm dva disky Seagate (oba 160 GB), na obou byl OS Windows XP, jejich názvy se liší jediným písmenkem: po půl dne práce a komplikací se zálohou přes DiskWizzard od Acronisu jsem dostala PC do stavu, kdy bootuje z ST3160812AS a právě jsem připojila druhý HDD ST3160815AS. Situace vznikla tak, že mu zhavaroval jeho PC (přivařil se konektor zdroje k MB), tak jsme zachránili HDD, který jsem mu přidala do jiného PC, který po mně zdědil. Oba HDD jsou rozdělené na dva oddíly (systémový a datový).

Záměr byl kompletně přeinstalovat Acronisem jeden z disků (to jsem cílila na ST...15AS, se kterým byl PC v létě 2007 kupován), jenomže mě při zavádění obrazu disku zmátlo, že tento nebyl označen jako aktivní a přesto byla volba formátovat zašedlá. Proto jsem nabyla dojmu, že musím přeinstalovat ten druhý - což bylo přesně obráceně, než jsem původně chtěla!

Tak mu holt systém pojede z o něco staršího ST3160812AS a z druhého mu právě formátuji jednoodílový záložní disk na data.

Na přiloženém screenu je disk C: ze kterého se ve skutečnosti Win XP zavádí a J: je označen jako aktivní a lze formátovat. Může mi to prosím někdo vysvětlit? Proč není označen jako aktivní ten, ze kterého se zavádí OS a u druhého disku kombinace aktivní vs. možnost formátování mi taky přijde postavená na hlavu :-?! Ehm, nezáleží náhodou i na kombinaci HDD & kabelu a nastaveních v BIOSu, tj. že není kabel (SATA) jako kabel?
Moc děkuji za poučení :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
který jsem mu přidala do jiného PC, který po mně zdědil Eh a odkud momentálně vlastně píšeš? :-D
IQ37 08.02.2014 22:10
IQ37
Odkud? Přece ze svého vlastního počítače s krabicovou verzí Windows 7 HP 64-bit, na který si nenechá…
Joan 08.02.2014 22:50
Joan
který po mně zdědil Já jsem se bál, že napíšeš, že ze záhrobí. :-)
IQ37 09.02.2014 14:41
IQ37
Tak to by Joan musela být anděl,protože Skynet pro české dušičky existuje,i když teď už přejmenovaný… poslední
Karel04 10.02.2014 01:23
Karel04

který jsem mu přidala do jiného PC, který po mně zdědil

Eh a odkud momentálně vlastně píšeš? :-D

Odkud? Přece ze svého vlastního počítače s krabicovou verzí Windows 7 HP 64-bit, na který si nenechám sáhnout ;-)
Před chvílí jsem zdárně dokončila poslední nutnou operaci a synek (18+) popadl počítač čistý jako miminko a se slovy: "Mami, já tě miluju!!" zmizel ve svém pokojíku a jal se instalovat to hafo her, bez kterých patrně nemůže dejchat :-p

P.S.: Díky, už si budu pamatovat, že existuje nějaký Partition Manager!!
Dobrou noc.

který po mně zdědil

Já jsem se bál, že napíšeš, že ze záhrobí. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru